Ez Numbava kemény véleménye a koronavírusról - ifaktor
Numbava fekete pulcsiban egy csokor virágot fog és néz

A népszerű táplálkozási tanácsadó, Numbava, azaz Gazdag Tündi Instagram-oldalán fejtette ki véleményét a koronavírusról.


Numbava hosszasan taglalta legújabb bejegyzésében, hogy szerinte a valódi pandémiát és a helyzet súlyosságát nem a vírus okozza, hanem az, amit már rengeteg helyről hallhattunk: hogy sokan vagyunk.

Táplálkozási szakértőként és személyi edzőként Tündi kifejtette követőinek, hogy szinte lehetetlen a mai világban 100%-ig egészségesen étkezni, hiszen minden zöldség és ezáltal állat is vegyszerezve van. Az egyetlen megoldás, elmondása szerint az, ha kiegyensúlyozottan élünk és rendszeresen viszünk sportot az életünkbe.

Ezen kívül persze odafigyelhetünk arra, hogy a lehető legkevesebb egészségtelen élelmiszert vigyük be a szervezetünkbe, de a teljes egészséges étkezés csak illúzió sajnos. Tündi szinte biztos benne, hogy a rohanó világ, melyben jelenleg élünk kényszerítette térdre az egész világot a vírus által.

„másfél éve Wuhanban egy öregasszony feldobott egy tobzoska pörit, ezzel térdre kényszerítette a modern világot, leestünk az unikornisról és muszáj lett tükörbe néznie mindenkinek. egyénnek, társadalmaknak, kormányoknak, fejlett és fejletlen világban egyaránt"

- kezdte bejegyzésében Tündi, majd így folytatta:

„oda lett rángatva mindenki a tükör elé, ha akarta, ha nem, és szembesítve lettünk a modern élet következményeivel, a túlzsúfoltságtól elkezdve az egyén saját védelmi (immun)rendszerének szétbarmolásig a reklámiparral felfegyverzett élelmiszeripari hulladékoknak köszönhetően.
a valós pandémia nem a covid, hanem egyrészt hogy túl sokan vagyunk, másrészt a szervezetszintű gyulladás. és a legdurvább az, hogy a legtöbben bele is törődnek a feltevésbe, miszerint teljesen normális 30 évesen inzulinrezisztensnek, pajzsmirigyesnek lenni vagy 50+-osan magas vérnyomásra/koleszterinre gyógyszert szedni

természetesen mikor baj van, mindenki mindent is kipróbál: olajok, teák, tabletták, terápiák, mikor mi a legdivatosabb vagy legjobban marketingelt éppen. és általában itt a baj, mert ha azt megértjük és elfogadjuk, hogy rendszerben kell gondolkodni, sokkal könnyebb rájönni a megoldásra is. minden rendszernek van logikája, vannak indikátorok és gátló tényezők, ezekre kell hangsúlyt fektetni. a megoldás általában sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk, csak le kell tisztítani a problémahalmazt a gyökérokig.

frusztráló helyzet ez, mert aki kicsit is tájékozott a mezőgazdaság működéséről, az tudja, hogy ma már gyakorlatilag lehetetlen a klasszikus értelemben „egészségesen étkezni". Ez illúzió, ami a termőföldekbe pumpált vegyszerekkel és esővízben lévő vegyi anyagokkal már elveszett, hisz ezek a vegyszerek szívódnak fel a terményekbe, onnan az azt fogyasztó állatokba és humán populációba egyaránt. ez tény, nem összeesküvés-elmélet.

mikor 3 éve megvolt ez pejoratív „heuréka" pillanatom, komolyan kétségbeestem, napokig ezen rágódtam. hisz ez egy olyan csapdahelyzet, amit egyikünk sem tud kikerülni: maximum azok a törzsek, akik teljesen elzárva élnek a modern világtól (ha van még ilyen)
ezért helyeztem még nagyobb hangsúlyt a kiegyensúlyozásra, ha úgy tetszik „hackingre", mert elfogadtam, hogy van egy olyan egyenlőtlen versenyfutás, ahol én 3 körrel később indulok az élelmiszer/kozmetikai/gyógyszer/reklámipar mögött. adaptálódtam: mint edzésben, mikor ha csinálod rendszeresen, mindig kicsit erősebb és okosabb is leszel, hisz minden edzéstől erősebb leszel, minden edzéskor tanulsz valami újat. sosem fogsz tudni mindent, de mindig lehetsz kicsit okosabb és erősebb.

ezért nem vagyok szélsőséges pl az étkezésben, ezért nem hiszek a „csodaszerekben" vagy a durva elhagyó étrendekben, mert a testem úgy csodás, ahogy van, képes önmagát regenerálni – még ebben az egyenlőtlen helyzetben is-, ha megfelelően támogatom vagy legalábbis nem terhelem túl a külső (elkerülhető) környezeti hatásokkal

támogasd az emésztőrendszered (szájtól a vastagbélig) pl azzal, hogy a lehető legkevesebb adalékanyagot/tartósítószert/cukrot/finomított és fermentálatlan gabonát fogyasztasz, sportolj(!!!!!!), legyél napfényen és levegőn (akár mezítláb), tanuld meg kezelni a stresszt, rendezd az alvásod és ne várd az államtól, hogy ezt megteszik helyetted. ez egyéni munka. és ami fontos, ezt nem kampány- vagy kúraszerűen kell csinálni, hanem minden egyes nap"

- olvasható Tündi bejegyzése végén.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd az Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!