Ezért nem eszik többé halat Sebestyén Balázs - ifaktor
Sebestyén BAlázs a Balatonparton baseball sapkában és fekete pólóban
Balázsról köztudott, hogy érdekli a földünk jövője és a fenntarthatóság. Az általa vezetett Balázsék című reggeli rádióműsorban is gyakran előkerülnek hasonló témák. Az RTL Klub műsorvezetője most egy Netflix film kapcsán posztolt a közösségi oldalán.


„Elképesztően durva és felkavaró film van fent a Netflixen! Seaspiracy a címe! Röviden arról szól, milyen borzasztó károkat okoz az ember a tengereknek, óceánoknak a kereskedelmi halászattal!"

– írta Balázs az Instagramon

.Balázst annyira megérintette a dokumentumfilm, hogy akár a saját életében is hajlandó lenne drasztikus változásokat meghozni:

„Azt hiszem, aki végignézi, átgondolja, ahogy én is, hogy csökkentse, vagy akár teljesen felhagyjon a halfogyasztással!"

A Netflixen egyébként legutóbb Sir David Attenborough dokumentumfilmje, az Egy élet a bolygónkon is hatalmas népszerűségre tett szert. Attenborough ebben a filmben a fenntarthatóság és a biodiverzitás csökkenésére és ezáltal a Föld haldoklására hívja fel a figyelmet.

A Balázs által említett dokumentumfilm következő része már szintén megjelent a streaming-csatornán. Ez a rész a mezőgazdaság hátrányairól szól.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd az Instagram és a Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!