Formula 1: a botrányhőssel és Schumacherrel indul a szezon - ifaktor

A 2021-es évadban debütáló Mick Schumacher, Nyikita Mazepin páros miatt nagy figyelem szegeződik a Haasra a Formula-1 szezonkezdet közeledtével. Ráadásul miután utóbbi nemrég egy nővel erőszakoskodott ez is reflektorfénybe került, az istálló másik versenyzője Schumacher azonban nem akar belefolyni a botrányba.Ami Mazepin ügyét illeti: a dolog nem egyszerű, hiszen édesapja szponzorálja az istállót, így rendkívül körültekintően kellett eljárnia a Haasnak. A balhé abból kerekedett, amikor a pilóta az Instagram-oldalára töltött fel egy videót, amelyen az autóban hátranyúlva egy nő mellét fogdosta. Az eset után a Haas undorítónak nevezte az esetet, de ennél nagyobb szankciókkal nem járt az eset.

Az orosznak ráadásul nem ez az első fiaskója: 2016-ban, a Formula–3 Európa-bajnokság Hungaroringen rendezett fordulójában egy szabadedzésen Callum Ilott akadályozta a mért körében, ezért az orosz pilóta erre válaszul a gyakorlás után felkereste a britet, és egyszerűen megütötte.

„Először is, nagyon fontos elmondani, hogy decemberi tetteim az egész incidens folyamán helytelenek voltak. Teljes felelősséget vállalok értük. Nagyon fontos tanulság volt számomra, és határozottan elmondhatom, hogy most már sokkal több ismerettel rendelkezem az ilyen jellegű dolgokról, mint a múltban. Ennyi kis pozitívum van benne"

– nyilatkozta az eset után hónapokkal később Mazepin, akinek menesztéséért kampány is indult az Instagramon, #WeSayNoToMazepin hashtaggel.

A legendás, hétszeres Forma-1-es VB győztes Michael Schumacher fiának, Mick Schumachernek tehát apja örökségén kívül, balhés társával is meg kell „küzdenie" az idei szezonban, de jelezte csak a versenyzésre fókuszál.

Kíváncsian várjuk, hogy a Haas-istálló mire lesz képes a két teljesen más személyiségű és múltú pilótájával.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd az Instagram és a Facebook-oldalunkat!

Friss

Íme az iFaktor tehetségkutató második fordulója! Szavazz, hogy ki jusson tovább!

Hivatalosan is megkezdődött az iFaktor tehetségkutató második fordulója, melyben 32 versenyző fog párbajozni egymással. Lássuk, hogy ki a következő két párbajozó! Szavazz a lap alján, a számodra legszimpatikusabb versenyzőre és juttasd tovább!

A szavazók között pedig kisorsolásra kerül egy:

  • Xiaomi Mi Smart Band 5 aktivitásmérő
ADOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!