Gianni Annoni elárulja milyen egy hamisítatlan olasz karácsony - ifaktor
Gianni Annoni

Ahány nemzet, annyi féle szokás. Mindenki máshogy éli meg az ünnepeket és mást tart ünnepnek. A karácsonyt azonban világszinten majdnem az összes országban ünneplik, azonban mindenhol máshogy. Most Gianni mesél arról, hogy Olaszországban mik a szokások, melyek azok az ételek, amelyek nem hiányozhatnak az asztalról.


Gianni elmesélte, hogy Olaszország tartományin belül is vannak különbségek, amíg az északi tartományokban már december 24.-én mindenki tűkön ülve ünnepel, addig a déliekben csak 25.-én kezdődik az igazi karácsony.

A tradicionális olasz ételek meglehet furán hangzanak, de mégis ezek teszik ki a karácsonyi menüsort náluk, ami a herélt kakasból készült leves, illetve az ugyan ezzel töltött tészta. A Lasagne sem maradhat ki a sorból, amibe csempésznek egy kis Pármai sonkát. Ami a desszerteket illeti a Panettone elmaradhatatlan- lényegében ez nálunk a kuglóf.

Amennyiben még több olasz karácsonyi szokásra, tradíciókra vagy kíváncsi a beszélgetést a műsor 49. percétől láthatod az RTL Most oldalán.


Ne hagyd ki!