Gulácsi-botrány: Petry Zsoltot esete - ifaktor

A napokban bombaként robbant a hír, hogy miután Petry nyilatkozott a Magyar Nemzetnek kirúgták munkahelyéről. A legújabb fejlemények mellett a sztori előtörténete, amely Gulácsival indult is egyre inkább érdekessé válik.Az elbocsátás indoka az volt, hogy a Petry társadalmi kérdésekben tett kinyilatkoztatásai nem egyeznek a Hertha BSC értékrendjével. A német gárda elkötelezett a tolerancia és a sokszínűség mellett.

Ugyan a beszélgetés nagyrészt a futballról szólt, de az interjú vége felé Petry politikai témákra is kitért. Nyíltan kiállt a hazai nemzeti oldal mellett, illetve véleményezte Gulácsi Péter állásfoglalását a szivárványcsaládokról is, miszerint a magyar válogatott kapusának inkább a pályán végzett munkájára kéne összpontosítania.

A kapusedző elismerte Gulácsi Péter jogát, hogy kiálljon az általa képviselt elvek mellett, de azt is hozzátette, hogy a szivárványcsaládok ügyében nem ért egyet kollégájával. Az interjú legvégén Európa menekült-politikáját is kritizálta a volt hálóőr.

Az interjú megjelenése után előbb a német sajtó szellőztette meg, hogy a Hertha vezetése szeretne találkozni alkalmazottjával. Ezután Petry Zsolt ugyan megpróbálta korrigálni a mondandóját és helyreigazítást kért a Magyar Nemzettől, de a Hertha végül mégis elbocsátotta Dárdai Pál stábtagját, akit még a vezetőedző sem menthetett meg ettől.

Külön pikantériája a történetnek, hogy „A család az család"-kampányt menedzselő Szivárványcsaládokért Alapítvány is gyakorlatilag kiállt az elbocsátott edző mellett:

„Nem örülünk annak, hogy Petry Zsolt elveszítette az állását. Nem tudjuk, hogy mi szerepelt a szerződésében, és azt is fontos lenne tisztán látni, hogy mit hagytak ki a vele készült interjúból, ami miatt pontosítást kért a Magyar Nemzettől. De azt gondoljuk, mindenkinek joga van ahhoz, hogy elmondhassa a véleményét"

– írják az Instagramon. Gyakorlatilag Petry Zsolt kirúgás éppannyira érthetetlen, mint anno Hrutka Jánosé volt, csak ezúttal a másik oldalról közelítve a dolgot.

Azóta egyébként már új kapusedzőt is keres a Hertha. Szintén körbejárta a sajtót a hír, miszerint Király Gábor a 108-szoros válogatott kapus lehetne a német csapat cerberusainak új trénere, de a „mackónadrágos" hálóőr visszautasította egykori csapatának ajánlatát.

„Megtisztelő, hogy újra felvetődött a nevem a klubnál, de jelen helyzetben sajnos nem mondhattam igent a felkérésre. Napi szinten rengeteg a teendőm a Király Sportegyesülettel és a sportlétesítménnyel, most nem tudtam volna ezt magam mögött hagyni."

nyilatkozta Király Gábor a Nemzeti Sportnak.

​Előzmények:

Az egész Gulácsi Péter bejegyzésével indult, amelyben a magyar labdarúgó-válogatott és az RB Leipzig kapusa a közösségi oldalán állt ki a szivárványcsaládok mellett.

Ezt követte Hrutka kiállása, amely alapján támogatásáról és hasonló gondolkodásmódjáról biztosította a magyar kapust. Később a szakértő a sajtóban megjelent cikkek rohama után üzenetet kapott a televízió illetékeseitől, hogy beszélgetésre invitálják őt, majd eme beszélgetés végén felbontották a szerződését a csatornánál.

Az egész magyar közvélemény a témával foglalkozott ezután. Gundel és Bereczki is kiállt Hrutka, illetve Gulácsi mellett.

Gundel Takács Gábor, a Spíler TV műsorvezetője "A család az család" szlogenre rímelve azt írta Hrutka elbocsátása kapcsán, hogy „a barát az barát." – minden bizonnyal ezúton is támogatva barátját.

Így tett Bereczki Zoli is, a TV2 húzóműsorainak állandó szereplője, aki megjelölte Gulácsit, Gundelt és Hrutkát is a szivárványcsaládos maszkjában készített fotóján.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd az Instagram és a Facebook-oldalunkat!

Friss

Íme Horváth Cintia megoldása a még mindig zárva tartó éttermekre

Bár a korlátozások alól úgy tűnik egyre inkább feloldásra kerülünk, az eddig is zárva tartó éttermek helyzete sajnos változatlan és még csak sejteni se sejtjük, mikor ülhetünk be újra egy finom desszertre és kávéra kedvenc helyeinkre. Horváth Cintia mégis kreatív megoldást talált ki a helyzetre.

ADOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!