Gulácsi-botrány: Petry Zsoltot esete - ifaktor
Gulácsi Péter és párja a család az család kampány logójával a tenyerükön

A napokban bombaként robbant a hír, hogy miután Petry nyilatkozott a Magyar Nemzetnek kirúgták munkahelyéről. A legújabb fejlemények mellett a sztori előtörténete, amely Gulácsival indult is egyre inkább érdekessé válik.Az elbocsátás indoka az volt, hogy a Petry társadalmi kérdésekben tett kinyilatkoztatásai nem egyeznek a Hertha BSC értékrendjével. A német gárda elkötelezett a tolerancia és a sokszínűség mellett.

Ugyan a beszélgetés nagyrészt a futballról szólt, de az interjú vége felé Petry politikai témákra is kitért. Nyíltan kiállt a hazai nemzeti oldal mellett, illetve véleményezte Gulácsi Péter állásfoglalását a szivárványcsaládokról is, miszerint a magyar válogatott kapusának inkább a pályán végzett munkájára kéne összpontosítania.

A kapusedző elismerte Gulácsi Péter jogát, hogy kiálljon az általa képviselt elvek mellett, de azt is hozzátette, hogy a szivárványcsaládok ügyében nem ért egyet kollégájával. Az interjú legvégén Európa menekült-politikáját is kritizálta a volt hálóőr.

Az interjú megjelenése után előbb a német sajtó szellőztette meg, hogy a Hertha vezetése szeretne találkozni alkalmazottjával. Ezután Petry Zsolt ugyan megpróbálta korrigálni a mondandóját és helyreigazítást kért a Magyar Nemzettől, de a Hertha végül mégis elbocsátotta Dárdai Pál stábtagját, akit még a vezetőedző sem menthetett meg ettől.

Külön pikantériája a történetnek, hogy „A család az család"-kampányt menedzselő Szivárványcsaládokért Alapítvány is gyakorlatilag kiállt az elbocsátott edző mellett:

„Nem örülünk annak, hogy Petry Zsolt elveszítette az állását. Nem tudjuk, hogy mi szerepelt a szerződésében, és azt is fontos lenne tisztán látni, hogy mit hagytak ki a vele készült interjúból, ami miatt pontosítást kért a Magyar Nemzettől. De azt gondoljuk, mindenkinek joga van ahhoz, hogy elmondhassa a véleményét"

– írják az Instagramon. Gyakorlatilag Petry Zsolt kirúgás éppannyira érthetetlen, mint anno Hrutka Jánosé volt, csak ezúttal a másik oldalról közelítve a dolgot.

Azóta egyébként már új kapusedzőt is keres a Hertha. Szintén körbejárta a sajtót a hír, miszerint Király Gábor a 108-szoros válogatott kapus lehetne a német csapat cerberusainak új trénere, de a „mackónadrágos" hálóőr visszautasította egykori csapatának ajánlatát.

„Megtisztelő, hogy újra felvetődött a nevem a klubnál, de jelen helyzetben sajnos nem mondhattam igent a felkérésre. Napi szinten rengeteg a teendőm a Király Sportegyesülettel és a sportlétesítménnyel, most nem tudtam volna ezt magam mögött hagyni."

nyilatkozta Király Gábor a Nemzeti Sportnak.

​Előzmények:

Az egész Gulácsi Péter bejegyzésével indult, amelyben a magyar labdarúgó-válogatott és az RB Leipzig kapusa a közösségi oldalán állt ki a szivárványcsaládok mellett.

Ezt követte Hrutka kiállása, amely alapján támogatásáról és hasonló gondolkodásmódjáról biztosította a magyar kapust. Később a szakértő a sajtóban megjelent cikkek rohama után üzenetet kapott a televízió illetékeseitől, hogy beszélgetésre invitálják őt, majd eme beszélgetés végén felbontották a szerződését a csatornánál.

Az egész magyar közvélemény a témával foglalkozott ezután. Gundel és Bereczki is kiállt Hrutka, illetve Gulácsi mellett.

Gundel Takács Gábor, a Spíler TV műsorvezetője "A család az család" szlogenre rímelve azt írta Hrutka elbocsátása kapcsán, hogy „a barát az barát." – minden bizonnyal ezúton is támogatva barátját.

Így tett Bereczki Zoli is, a TV2 húzóműsorainak állandó szereplője, aki megjelölte Gulácsit, Gundelt és Hrutkát is a szivárványcsaládos maszkjában készített fotóján.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd az Instagram és a Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!