Gyakori kérdésekre válaszolt Dr. Kertész Péter állatorvos - ifaktor

A Vibes csatorna Gyakori Kérdések című sorozatának legújabb részében dr. Kertész Péter állatorvos szerepelt vendégként. A videóban az állategészségüggyel és az állatorvoslással kapcsolatos gyakran felmerülő kérdéseket válaszolta meg a doktor.


A videó elején megtudhatjuk, hogy fél éves korig rendszeresen kell kis kedvenceinkkel orvoshoz járni, utána pedig az állatorvos határozza meg, hogy milyen időközönként érdemes ellátogatni a rendelőbe. Az orvos azt is elmondja, hogy a különböző állatoktól való félelmek leküzdhető gátak az emberben, őket azonban nem akadályozhatja a szakmában.

Dr. Kertész Péter sok hasznos tanáccsal és fontos tudnivalóval látta el a videó nézőit, íme ezekből néhány

- Sokak számára talán egyértelmű, de mégsem tudja mindenki, hogy a csokoládé veszélyes a kutyákra.

- A hiedelemmel ellentétben a macskák szemének ápolására a kamillás borogatásnál jobb megoldást nyújt a bórvíz, azaz a bórsav-oldatos vattával történő tisztítás. Patikában recept nélkül kapható.

- A kullancs helyének megdagadását fontos komolyan venni, ugyanis lehet egyszerű, de nagyon súlyos kezdődő betegség jele is. Mindenképp lássa állatorvos.

- Baromfi csontokat házi állatainknak nem szabad adni, ugyanis gyomormegterhelést és bélsárrekedést okozhat kedvenceinknél.

Az orvos többek között arra is felhívja a figyelmünket, hogy tilos otthon kísérletezni a kutyusok és a macskák gyógyszereinek keverésével. Vannak olyan gyógyszerek, amelyek kifejezetten macskáknak, és vannak, melyek kizárólag kutyáknak adhatók.

A videó vége felé azt is megtudhatjuk, hogy megfelelő trénerrel, állatidomárral akár a teheneknek is lehet mutatványokat tanítani.

„Az állatorvoslás nem kettő hét alatt megtanulható szakma"

– hívja fel figyelmünket a doktor, és egyúttal mindenkit megkér, hogy ne próbálkozzon otthon egyedül meggyógyítani kedvencét, helyette vigyük orvoshoz őket.

Friss

Magyarország egyik rejtett kincsénél járt B. Nagy Réka

Noha az utóbbi időben egyre több híresség influenszer és áltagos turista jár a környéken, mégis az ország egyik kevésbé ismert – de annál szebb- látványossága a Bokodi-tó, amelyet most B. Nagy Rékáék is megcsodálhattak.
ADOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!