Gyakori kérdésekre válaszolt Dr. Kertész Péter állatorvos - ifaktor
Dr. Kertész Péter kockás ingben narancssárga háttér előtt ül

A Vibes csatorna Gyakori Kérdések című sorozatának legújabb részében dr. Kertész Péter állatorvos szerepelt vendégként. A videóban az állategészségüggyel és az állatorvoslással kapcsolatos gyakran felmerülő kérdéseket válaszolta meg a doktor.


A videó elején megtudhatjuk, hogy fél éves korig rendszeresen kell kis kedvenceinkkel orvoshoz járni, utána pedig az állatorvos határozza meg, hogy milyen időközönként érdemes ellátogatni a rendelőbe. Az orvos azt is elmondja, hogy a különböző állatoktól való félelmek leküzdhető gátak az emberben, őket azonban nem akadályozhatja a szakmában.

Dr. Kertész Péter sok hasznos tanáccsal és fontos tudnivalóval látta el a videó nézőit, íme ezekből néhány

- Sokak számára talán egyértelmű, de mégsem tudja mindenki, hogy a csokoládé veszélyes a kutyákra.

- A hiedelemmel ellentétben a macskák szemének ápolására a kamillás borogatásnál jobb megoldást nyújt a bórvíz, azaz a bórsav-oldatos vattával történő tisztítás. Patikában recept nélkül kapható.

- A kullancs helyének megdagadását fontos komolyan venni, ugyanis lehet egyszerű, de nagyon súlyos kezdődő betegség jele is. Mindenképp lássa állatorvos.

- Baromfi csontokat házi állatainknak nem szabad adni, ugyanis gyomormegterhelést és bélsárrekedést okozhat kedvenceinknél.

Az orvos többek között arra is felhívja a figyelmünket, hogy tilos otthon kísérletezni a kutyusok és a macskák gyógyszereinek keverésével. Vannak olyan gyógyszerek, amelyek kifejezetten macskáknak, és vannak, melyek kizárólag kutyáknak adhatók.

A videó vége felé azt is megtudhatjuk, hogy megfelelő trénerrel, állatidomárral akár a teheneknek is lehet mutatványokat tanítani.

„Az állatorvoslás nem kettő hét alatt megtanulható szakma"

– hívja fel figyelmünket a doktor, és egyúttal mindenkit megkér, hogy ne próbálkozzon otthon egyedül meggyógyítani kedvencét, helyette vigyük orvoshoz őket.

Ne hagyd ki!