Gyakran feltett kérdések a plasztikai sebészetről - ifaktor
Dr. Gáspár Levente fekete ingben ül narancssárga háttér előtt
A Vibes csatorna Gyakori Kérdések sorozatának legújabb részében plasztikai sebész válaszol az interneten hétköznapi emberek által feltett plasztikai beavatkozásokkal kapcsolatos kérdésekre.


A videó elején bemutatkozik Dr. Gáspár Levente plasztikai sebész, akitől megtudhatjuk, hogy a praktizáláshoz viszonylag hosszú, de jó utat kell bejárni. Általános orvosi diploma megszerzése az alapja, amely 6 év alatt végezhető el. Ezek után pedig a Doktor Úr egy 3 éves ráépített másodszakképesítést javasol. Rengeteg tanulással és külföldi kongresszussal jár a folyamat, összesen nagyjából 17 éves képzést jelent.

A felvételből megtudhatjuk azt is, hogy a fogyási csíkokat, azaz a striákat eltüntetni nem lehet. Egyedül arra van lehetőség, hogyha a mellen vagy hason elhelyezkedő megnyúlt bőrszövetet egy has, vagy mellplasztika kapcsán kisebbítik, akkor egy kevésbé látható eredményt kaphatunk. Véglegesen a minden nő által gyűlölt csíkokat eltüntetni nem lehet.

A Covid járványhelyzet nem akadályozza a plasztikai beavatkozásokat, ha valaki jelenleg kés alá szeretne feküdni, alapos kivizsgálás után megteheti. Minden plasztikai műtétet 18 év felett végezhetnek el.

A legutolsó kérdés pedig a plasztikai függőségekről szólt. A mai világban sokan mennek abba az irányba, hogy elsődleges szempontnak a külsőségeket veszik. A plasztikai sebész válaszában elmondta, fontos mérlegelniük, hogy mikor indokolt és mikor kevésbé indokolt egy szépészeti beavatkozás. Csak reális testképpel rendelkező páciensekkel dolgoznak.Ne hagyd ki!