Győrfi Dani exkluzív interjút adott oldalunknak - ifaktor
győrfi dani fehér ruhában és stana alexandra fekete ruhában a dancing with the stars színpadán

A népszerű videóst eddig legtöbben a közösségi média felületekről – azon belül is főleg a TikTokról – ismerhették. A TV2 Dancing with the Stars című nagyszabású táncműsorában azonban egy ország ismerte és kedvelte meg a fiatal influenszert: családjáról, a műsorról és jövőbeli terveiről, valamint álmairól is mesélt nekünk. Exkluzív interjú Győrfi Danival.Sokan követnek hétről-hétre az Instagramon, YouTube-on, Tik-Tokon és legújabban a tévében is – hála a TV2 Dancing with the Stars című műsorának. Hogyan mutatod be magad, ha megkérdezik, mivel foglalkozol? Influenszer, YouTuber, vlogger, netán celeb?

Ezekből a kategóriákból úgy gondolom, egyik sem fedi le igazán azt, amit csinálok – kezdte a beszélgetést Dani. A kamera előtt és mögött egyaránt munkálkodok. Az internet mellett már a hagyományos média is az életem részévé vált. A hollywoodi VFX (a vizuális effekteket az angol nyelvű megfelelőből rövidítve leginkább VFX-ként szokás emlegetni – a szerk.), komplex animációs képességemet pedig folyamatosan fejlesztem. Ez a szokatlan „koktél" pedig túlmutat ezeken a címkéken.

A YouTube-on már 8 hónapja nem jelentkeztél új videóval. Letettél újabban a vlogolásról?

A TikTokban valamint a tévében rátaláltam önmagamra. A YouTube esetében ez még várat magára. Óriási terveim vannak ott is. Nemsokára újra belecsapok a hosszabb internetes videók világába.

Közel egy éve még a zenével is kacsintgattál, ezzel a témával, hogy állsz, foglalkoztat még?

Úgy gondolom, hogy ez egy olyan téma, ami életem végéig foglalkoztatni fog. Nagyon szeretem a zenét. Minden műfajban vannak kedvenceim. Egyszer már elkezdtem beleásni magam a zene világába, de arra lettem figyelmes, abból kifolyólag, hogy gyerekként nem tanultam hangszeren, nem tanultam zenét, nagyon nehéz lenne, és sok időt igényelne egy büszkén felvállalható szint elérése. Éppen ezért zenei téren inkább a hallgatásra koncentrálok. A videózási képességeim fejlesztésébe fektetem most azt az időt – persze a produkció mellett.

Amikor megkerestek a Dancing with the Stars című műsorral kapcsolatban, sokat gondolkodtál azon, elvállald -e, vagy egyből rábólintottál?

Amikor jött a felkérés akkor nagyon megörültem, mert ez egy óriási dolog nekem. A műsorig elfordultam a tánctól, mert soha nem tanultam meg táncolni. A minimális szórakozóhelyes, diszkós koordinálatlan mozgásokon kívül nem rendelkeztem semmilyen tánccal kapcsolatos tudással, amit hasznosíthattam volna. Mindig szerettem volna belekezdeni és most eljött a lehetőség. Félelmetes volt a gondolat, hogy a nulla tánctudásból egyből egy kolosszális élő műsor táncparkettjére kell felküzdenem magam. Ezért is tudtam, hogy ez egy hihetetlen kaland és egy embert próbáló kihívás lesz számomra, amit muszáj elvállalnom.

Kicsit beszéljünk a családodról. Egy ország tudja, hogy édesapád, Győrfi Pál, azt viszont talán kevesebben, hogy van három testvéred (Lilla, Aliz, Ádám) is. Velük milyen kapcsolatot ápolsz?

Nagyon jó a kapcsolatunk a kistesóimmal. Nagyon aranyosak! Az elmúlt időszakban sajnos kevesebb időt tudtam velük tölteni, de igyekszem majd ezt bepótolni!

Érezted e bármikor tehernek magadra nézve, hogy édesapádat egy ország ismeri?

Nem érzem ezt tehernek. Azt a jelenséget, hogy ennyi különböző, meglepő helyen és formában visszalátom édesapámat én egy abszolút pozitív élménynek élem meg.

Korábban, akik ismertek talán leginkább apukádról, vagy a közösségi média felületekről ismertek. Gondolkodtál azon, milyen hatással lesz a műsor a népszerűségedre?

Sokan a TikTok videóimból ismertek meg először. Ezekben az internetes videókban megtaláltam a saját stílusomat, ami szerencsére kirívóan jó fogadtatásban részesült. Így már jóval a műsor előtt egy igazán értékes közösség épült a videóim köré. Ugyan nem jártam a táncos kaland kezdete óta a próbatermen, stúdión, otthonomon kívül más egyéb helyeken, de arra lettem figyelmes, hogy mióta a műsor elkezdődött, új, akár az internetet annyira nem használó emberek is rám találtak.

Milyen elvárásokkal indultál neki a műsornak?

Azt tűztem ki célul, hogy a műsor keretein belül legyőzöm az összes gátlásomat és eközben megtanulok egy olyan dolgot, amitől eddig egész életemben elzárkóztam, a táncot. Elvártam magamtól, hogy képes legyek az akaraterőmmel büszkén felvállalható produkciókat létrehozni félelmetesen rövid idő alatt. Ez a műsor egyben egy önkéntes akaraterő próbatétel is számomra.

Az Instagramon kifejtetted, hogy Stana Alexandrával már a kezdetektől fogva tökéletesen megértitek egymást. E mögött mi áll? Mitől vagytok ennyire egymásra hangolódva?

Szandi az egyik legértékesebb ember, akivel valaha találkoztam. Már az elejétől kezdve egy hullámhosszon vagyunk! Kedves, jószívű, kitartó, toleráns, kiváló tanár és szenvedélyes mindenben, amit csinál.

Az első adás végén a ti párosotok esett ki a versenyből. Milyen érzések voltak bennetek akkor és hogyan reagáltatok, amikor kiderült, visszatértek a következő adásban?

A kiesést átélni nem volt egyszerű, de mivel büszkék voltunk a produkciónkra és a felkészülésben nagyon szorgalmasak voltunk, ezért könnyebb volt ezt feldolgozni, a szomorúság röviddel a kiesés után már széles mosollyá változott. Arról nem is beszélve, hogy rengeteg szívmelengető üzenetet, pozitív visszajelzést kaptunk a közönségtől, tévénézőktől, internetezőktől.

A visszatérésetek teljesen meseszerű volt, hiszen egy gyönyörű táncot adtatok elő, amelyet a zsűri rendkívül pozitívan értékelt, de ami talán még nagyobb szó, hogy a nézők szavazatainak hála, elsőként jutottatok tovább. Hogyan értékeled ezt az estét? Milyen érzések kavarogtak bennetek?

Visszatérésünk hírének hallatán óriási örömet éreztünk, majd pár pillanattal később kicsit meg is ijedtünk, hiszen nagyon kevés időnk volt így felkészülni. Beköltöztünk a próbaterembe és éjjel-nappal táncoltunk, gyakoroltunk, próbáltunk. Azóta ez nem változott, továbbra is a második otthonunk a próbaterem. Az extra szorgalom viszont teljes mértékben megtérült, a visszatérésünk valóban meseszerű volt!

Győrfi Dániel és Stana Alexandra: Bécsi keringő – 3. adás

tv2.hu

Mit várhatunk tőletek a folytatásban? Milyen célok vannak még?

Továbbra is igyekszünk a maximumot nyújtani a produkcióinkban és táncainkban történeteket közölve egy óriási showt csinálni!

Elárultad, hogy influenszerként szeretnél tevékenykedni a jövőben. ,,Szeretnék hasznos dolgokat csinálni, például oktató vagy nehezebb témákat feldolgozó videókat is" – ez az idézet tőled származik. Mesélnél arról, hogy pontosabban milyen terveid vannak ezzel kapcsolatban?

Összefügg a Youtube-os terveimmel. Erről egyelőre még nem rántom le a leplet, de remélem, hogy szeretni fogják az emberek.

A tánccal kapcsolatban is elhangzott már tőled, hogy folytatnád. Pontosan milyen formában, vagy milyen keretek között csinálnád?

Ha véget ér a műsor szeretném megtartani és tovább fejleszteni mindazt, amiért ezekben a hetekben ilyen keményen dolgoztam. A táncolás egy új szenvedélyemmé vált. Folytatni fogom!

Összességében milyen terveid vannak a jövőre nézve? Mondjuk a következő 1-2 évben?

Folytatni fogom az audiovizuális tartalomgyártást, alkotást, és szereplést minden tekintetben.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb haza és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd be Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!