21 évesen visszavonult a világkupa-győztes gyorskorcsolyázó - ifaktor
Sziklási András fekete Magyarország szerelésben
A rövidpályás-gyorskorcsolyáról valószínűleg elsőként mindenkinek Magyarország – jelenleg – legnépszerűbb testvérpárosa, a Liu-testvérek jutnak eszébe. Kettejük közül az idősebbik, Shaolin is jelen volt ex-csapattársa, Sziklási András versenyzői búcsúztatóján.


„Visszavonult Sziklási András! Világkupa-ezüstérmes short trackesünktől megható búcsúztató keretében köszöntek el csapattársai, edzői és a szövetség vezetősége."

– látható a bejelentés a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség hivatalos Instagram-oldalán.

András gyanútlanul érkezett egyik nap a szövetségbe, ahol egy „búcsúbuli" keretében a gyorskorcsolya ágazat sportigazgatója, Telegdi Attila, illetve a magyar gyorskorcsolya-válogatott edzője és csapatmenedzsere, Bánhidi Ákos is méltatta a rendkívül fiatalon visszavonuló egykori világkupa győztes versenyzőt.

A búcsúztatón részt vett Liu Shaolin mellett több egykori versenytársa is elbúcsúzott az ex-versenyzőtől.

Sziklási András 2019-ben a drezdai világkupán Bácskai Sára Lucával, Jászapáti Petrával és Burján Csabával együtt ezüstérmet nyert.

hunskate.hu/Sziklási András

A Pécsről induló versenyző a legnagyobb sikerként a 2019-es világkupa-ezüstérmet élte meg, amelyet a magyar vegyes váltó tagjaként szerzett.

„Hihetetlenül büszke voltam, és nemcsak az érem miatt, hanem kifejezetten azért, mert a selejtezőtől a döntőig mindegyik futamban korcsolyáztam, és úgy érezhettem, ennek a váltónak valóban tagja vagyok."

Sziklási András elmondása szerint a túlzott stressz, illetve a nyomás elviselhetetlensége vezette rá arra, hogy a visszavonulás mellett döntsön, ám nem zárta ki, hogy a későbbiekben edzőként még visszatér a korcsolyához.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!