Hamarosan bejelentik Andrea Pirlo menesztését a Juventusnál? - ifaktor
andrea pirlo irányít a pálya széléről a juventust
Andrea Pirlo a szezon elején vette át az olasz rekordbajnok irányítását honfitársától, Maurizio Sarritól, akinek nem sikerült jobb, attraktívabb futballt játszatnia a csapattal – egyelőre Pirlonak is meggyűlik ezzel a baja.


Pirlót alapvetően kinevezték az U23-as csapat élére, azonban néhány napra rá már az első csapat kispadján találta magát. Azóta a Juventus nagy meglepetésre kiesett már a nyolcad-döntőben a Porto csapata ellen, de mostanra a bajnoki cím is majdhogynem elérhetetlenné vált számukra.

A történtek fényében nem lett volna meglepő egy váltás a padon, de még március végén a csapat korábbi aranylabdás játékosa és jelenlegi alelnöke mégis megerősítette a vezetőedzőt pozíciójában:

„Pirlo a Juventus edzője, és az is marad, ez 100%-ig biztos. Elköteleztük magunkat egy projekt mellett Andreával, tudván, hogy adódhatnak nehézségek. Szerettünk volna ennél jobban teljesíteni, sajnos nem sikerült, de nyugodtak vagyunk, mert maradunk a kívánt úton, amelyen haladunk"

– nyilatkozta Pavel Nedved.

Ennek ellenére az utóbbi időben egyre több jel utal arra, hogy Pirlót mégis meneszthetik.

A La Gazzetta dello Sport információja szerint Andrea Pirlót menesztik, ha a Juventus nem nyeri meg a következő két mérkőzését a Torino és a Napoli ellen – írta a 24.hu az olasz futballal foglalkozó napilapra hivatkozva április elsején.

Azóta a torinói derbi már 2-2-es döntetlennel végződött, így a Napoli elleni meccs vízválasztó lehet – erről ír a Tuttosport is.

Ugyan a Juventus továbbra is védelmébe veszi Andrea Pirlót, mégis a Tuttosport olasz lap úgy tudja, a klub elnöke találkozott korábbi edzőjükkel, Massimiliano Allegrivel a napokban.

Az olasz napilap szerint, a helyzet Pirlóval kapcsolatban változik és a Napoli elleni bajnoki rangadó dönthet a szakember jövőjéről.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd az Instagram és a Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!