Házasodni készül Osváth Zsolt - ifaktor

Milyen lehetőségeik vannak itthon a meleg pároknak? Összeköthetik az életüket jogilag? Zsolti és Patrik legújabb YouTube-videójukban erről mesélnek.


Státuszukat illetően nem férj és férjként, azaz házastársként fognak szerepelni a papírokon, hanem 'bejegyzett élettársi kapcsolat' címszó alatt folytatják tovább a mindennapjaikat.

Patrik elmondta, hogy két lényeges pontban tér el a házastársi viszonytól az övék, mégpedig abból a szempontból, hogy a jelen törvények szerint nem tudnak közösen örökbefogadni egy gyermeket, illetve nem vehetik fel egymás vezetéknevét, nincs joguk felvenni a sajátjuk helyett vagy az elé.

Hozzátették, hogy ezeket eltekintve ugyanúgy megrendezésre kerül egy szertartás az anyakönyvvezető jelenlétével. Számukra ez ugyan olyan, mint maga a klasszikus értelemben vett összeházasodás.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a Facebook-oldalunkat!


Friss

Íme az iFaktor tehetségkutató második fordulója! Szavazz, hogy ki jusson tovább!

Hivatalosan is megkezdődött az iFaktor tehetségkutató második fordulója, melyben 32 versenyző fog párbajozni egymással. Lássuk, hogy ki a következő két párbajozó! Szavazz a lap alján, a számodra legszimpatikusabb versenyzőre és juttasd tovább!

A szavazók között pedig kisorsolásra kerül egy:

  • Xiaomi Mi Smart Band 5 aktivitásmérő
ADOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!