Házasodni készül Osváth Zsolt - ifaktor

Milyen lehetőségeik vannak itthon a meleg pároknak? Összeköthetik az életüket jogilag? Zsolti és Patrik legújabb YouTube-videójukban erről mesélnek.


Státuszukat illetően nem férj és férjként, azaz házastársként fognak szerepelni a papírokon, hanem 'bejegyzett élettársi kapcsolat' címszó alatt folytatják tovább a mindennapjaikat.

Patrik elmondta, hogy két lényeges pontban tér el a házastársi viszonytól az övék, mégpedig abból a szempontból, hogy a jelen törvények szerint nem tudnak közösen örökbefogadni egy gyermeket, illetve nem vehetik fel egymás vezetéknevét, nincs joguk felvenni a sajátjuk helyett vagy az elé.

Hozzátették, hogy ezeket eltekintve ugyanúgy megrendezésre kerül egy szertartás az anyakönyvvezető jelenlétével. Számukra ez ugyan olyan, mint maga a klasszikus értelemben vett összeházasodás.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a Facebook-oldalunkat!


Friss

Kiss Ramóna szerepelni fog a Mintaapákban – már azt is tudjuk, kit fog játszani

Lékai-Kiss Ramóna a Dancing with the Stars műsorral kezdte TV2-es karrierjét, amikor átigazolt a rivális RTL Klubtól. Azóta nem sok műsort kapott a csatornán, de most úgy tűnik, beindul a karrierje új munkaadójánál is.
ADOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!