Hogyan folytassunk zero waste-életmódot? - ifaktor

Manapság nagyon felkapott a téma, miszerint Földünknek szüksége van a fellélegzésre és a tisztulásra. Számos olyan elmélet született arról, hogy a közelmúltban történő környezeti katasztrófákat- erdőtüzek, árvizek, sokan ide sorolják a COVID19-et is- intő jelnek kell vennünk és tenni valamit, méghozzá azonnal.


Nagyon sok helyen olvashatjuk a zero waste fogalmat, de mit is takar valójában?

Zero waste-nek nevezik azt a folyamatot, amikor nem történik hulladéktermelés.

Ma már számos alternatíva van a birokunkban, amellyel csökkenthetjük az egy háztartásra jutók hulladéktermelését. Ide értve a csomagolásmentes vásárlást, komposzt használatot, mosódiót, mosható pelenka/betét, textil táskákat, kulacsot és még jó néhány további lehetőség van a kezünkben.

Karen Touati készített egy YouTube-videót, ahol elmondja, hogy ő mivel próbál tudatosan, minél több zero waste praktikát bevetni a szeméttermelés csökkentése érdekében.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd az Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Friss

Rá sem lehet ismerni Opitz Barbira legújabb fotóján

Az X-Faktor győztes énekes a közösségi oldalán osztott meg egy képet magáról, amelyen edzőruhában pózol. Eddig ebben semmi különleges nincsen, azonban a képen egy hatalmas változás is megfigyelhető rajta.
ADOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!