Bika vagy? Íme minden, amit a csillagjegyedről tudnod kell - ifaktor
Bika vagy? Íme minden, amit a csillagjegyedről tudnod kell

Ha Bika, akkor a földi örömök, a ragaszkodás, és az anyagi javak jutnak elsőként az eszünkbe.


Az állatöv második és legérzékibb jegye, a Bika a szépséget szükségszerűségnek, az élvezeteket pedig születési joguknak tekintik. Vegyük például Chert, aki nem hajlandó hagyni, hogy őszüljön a haja, mert örökké fiatal és szép akar maradni. Ezek a földi jegyek mindenáron a kényelemre törekszenek, és arra, hogy mindig jól érezzék magukat a bőrükben.

A Bika a kitartásról ismert, így mindent igyekszik végigcsinálni, amibe egyszer belevágott. Komoly ellenállásba ütközik az, aki meg akarja mondani neki, mit vagy hogyan tegyen, ám nem okoz neki gondot, hogy parancsokat adjon másoknak, vagy szó szerint megírja a könyvet arról, hogy bizonyos dolgokat hogyan kell elvégezni, lásd Karl Marx-t és Machiavelli-t.

Bolygó uralkodója: Vénusz

A Bika uralkodója a Vénusz, a szerelem, a szépség, a művészet, és az esztétika bolygója.

Általában véve a Bikák nem tudják elviselni, ha valami csúnya, vagy nem nyújt túl esztétikus látványt. Remek példa erre Liberace, a néhai zongoraművész és zeneszerző, aki egy visszahúzható WC-t tervezett otthonába, amely eltűnt a fürdőszobája falában, amikor nem használta.

A Vénusz árnyoldala a kapzsiság, a hiúság és az irigység. Sajnos náluk fennáll a veszély, hogy követik azt a téves hellenista hitet, hogy ami jó, annak szépnek kell lennie, és ami szép, annak jónak kell lennie.

Erősségei

A Bika társaságkedvelő, gondoskodó és szabadságszerető típus.

Az érzéki élményekkel teli élet iránt mélyen elkötelezett Bika a rutint rituálévá emeli. Ez a tudatos testiség másokat is arra ösztönöz, hogy teljesen jelen legyenek a saját életükben is. A Bika komolyan veszi az élvezeteket, és bölcsen párosítja őket.

A csillagjegy szülöttjei jobban szeretnek a saját otthonukban vendégeket fogadni, mint másokhoz látogatóba menni, mivel ragaszkodnak ahhoz, hogy mindent ők irányítsanak. Vegyük például Adele-t, aki a Spotify-tól kérte a keveréses lejátszás eltávolítását a legújabb albumához, hogy így próbálja védeni a zenehallgatási élményt. Lehet, hogy a döntéseik olykor szélsőségesnek tűnnek, de végső soron, mint minden, amit a Bika tesz, mindannyiunk javát szolgálja.

A Bika inkább visszafogott, mint dühöngő, és ritkán akad ki komoly, vagy tartós provokáció nélkül. Továbbá, sokkal valószínűbb, hogy valamelyik barátjuk, vagy szerettük nevében és érdekében foglalnak állást, vagy épp kezdenek háborúba, mint saját céljaik érdekében. Épp ez teszi őket csodálatos barátokká és megbízható szövetségesekké. Bónusz, hogy rendíthetetlenül nagylelkűek és hajlamosak bármit odaadni annak – akár még az utolsó forintjukat is – akit igazán szeretnek,

Gyengeségek

A Bikák makacsok és olykor rosszindulatúak, képtelenek átadni másoknak az irányítást, így nem lesz meglepő, hogy a Bika zászlaja alatt rengeteg zsarnok született, többek között Adolf Hitler, Vlagyimir Lenin, Sadaam Husszein, és Oliver Cromwell.

Bár megállapítottuk, hogy a Bikák szeretik a földi élvezeteket, az öngondoskodás és az önkielégítés között vékony a határ. Sokszor túlzásba viszik a dolgokat, leginkább az online vásárlást, a transzzsírokat, a kétes politikai meggyőződéseket és a személyes bosszúhadjáratokat. Ilyen volt például a Dennis Hopper, aki hosszú ideig haragudott Peter Fondara, és még azt is elintézte, hogy egykori barátja ne vehessen részt a temetésén sem.

Amellett, hogy a Bikák komoly megvetést tanúsítanak ellenségeik iránt, hűségesek maradhatnak olyan emberekhez, munkahelyekhez és partnerekhez, amelyek kifejezetten rosszat tesznek nekik.

Ez az önpusztító, makacs vonás a munka és a művészet területére is átragad, mint például a Bika Daniel Day Lewis esetében, aki annyira elkötelezett volt Bill, a hentes szerepében a Gangs of New Yorkban, hogy megtanult a szakma alapjait, és nem volt hajlandó olyan ruhát viselni, amely nem a 19. századból való. A fagyos időben is kopottas ruhát viselt, melynek következtében tüdőgyulladást kapott, ám elutasította a modern antibiotikumokat, és csak azután egyezett bele a kezelésbe (és a mikroszálas gyapjú viselésébe), amikor a forgatáson olyan rosszul volt, hogy végül összeesett.

Ha a torkosság a Bika kedvenc bűne, akkor a büszkeségük a második helyen áll. Nincs az a pénz, hogy beismerjék a hibáikat, elfogadják a vereséget, vagy segítséget kérjenek.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!