Ez a tökéletes tészta a számodra a csillagjegyed alapján - ifaktor
Ez a tökéletes tészta a számodra a csillagjegyed alapján
Komolyan, mi lehetne jobb egy finom tál tésztánál? A sokféle formája és végtelen számú elkészítési módja miatt tökéletes étel. Akárcsak a csillagjegyeknek, minden tésztafajtának megvan a maga erőssége, ami könnyen felkeltheti a figyelmünket és rabul ejtheti a szívünket. Első rész.


Ahogy belépünk a tavaszi napéjegyenlőségbe, egyúttal újabb utazást kezdünk az asztrológiai naptárban - igen, hivatalosan is tavasz van -, és ez remek alkalomnak tűnik arra, hogy a csillagjegyeket a különböző tésztaformáikhoz illesszük.

Kos

Kos, te vagy az első csillagjegy. Erős vagy, magabiztos, és szereted a dolgokat gyors tempóban elvégezni. Kétségtelen, hogy spagetti vagy, mert gyorsan főzöl, és elég erős vagy ahhoz, hogy bármilyen helyzetben helytállj, amivel találkozol. A hosszú, kör alakú vékony átmérőjű tészta tökéletesen illik az egyszerű és könnyű szószokhoz.

Próbáld ki, hogy ezt a tésztát közvetlenül a szószban főzöd meg, vagy a forrásban lévő vizet átitatod citrommal, és hagyd, hogy a tészta minél több ízt szívjon magába.

Bika

Kedves Bika! Te igazán megbízható vagy, de szereted a gazdag textúrákat és a klasszikus ízeket. Igazi hosszúmetélt vagy! Ez a vastag és hosszú tészta tökéletes számodra, hisz tudod, milyen impulzív tudsz lenni. A hosszúmetélt különösen ideális a tartalmasabb szószokhoz, mert megtartja azokat, és fokozza az ízüket.

Próbáld ki ezt a tésztát olyan hagyományos ételekkel, mint a grízes tészta, vagy a bolognai.

Ikrek

Ikrek, neked két oldalad van, és köztudottan tehetséges kommunikátor vagy. A te tésztád nem más, mint a copfocska! Ez a vidám, szeretetteljes rövid csavart tészta a személyiséged két részét képviseli. Rendkívül sokoldalú, és a hideg és meleg ételek részeként egyaránt elkészíthető.

Próbáld ki hidegen tésztasalátában zöldségekkel, vagy valami meleg és ízletes, például egy kolbászos, zsályás, spenótos ételben.

Rák

Rák, te igazán vágysz a kényelemre és olyan dolgokra, amelyek az otthonodra emlékeztetnek. Te vagy az az ember, aki nagyon ritkán mond nemet egy hatalmas ölelésre. Ezért vagy te kagylótészta, amely nemcsak a tengerre emlékeztet, hanem haza is vár. Ezek a nagy kagylók képesek megtartani magukban a szószokat, és egyfajta nosztalgiázásra hívnak, amitől azonnal nyugodtnak és boldognak érzed magad.

Próbáld ki a kedvenc sült makaróni recepteddel vagy friss cseresznyeparadicsommal, bazsalikommal és sok parmezánnal.

Oroszlán

Oroszlán, köztudottan hatalmas szíved van, és szereted minden fölött átvenni az irányítást. Te egy igazi showman vagy, ezért a paccheri, a rövid formák királya kétségkívül neked való. Ezek a rigatoninál nagyobb és szélesebb csőtészták kitűnnek a tömegből, és tökéletesen alkalmasak a gázon főzött és a sütőben készülő ételekhez is.

Próbáld ki kedvenc vasárnapi szószos receptedben áztatva - gondolj a legjobb paradicsomos és húsos ételedre.

Szűz

Szűz, te gyakorlatias, értelmes és nagyon precíz vagy. Föld jegyűként arról ismernek, hogy földhözragadt vagy, ezért az orzo tészta tökéletesen illik hozzád. Nagyszerűen használható ízletes húslevesekben, friss tésztasalátákban, vagy akár rizottóként főzve. Az orzo igazán sokoldalúan felhasználható, és egy kis kreativitással a tészták királyává is teheted.

Próbáld ki egy zöldséges minestrone-ban, amely tele van friss, szezonális ízekkel.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!