5 tévhit az ikrek csillagjegyűekről - ifaktor
Ikrek csillagjegy
Törvényszegés? Ennél a jegyeknél benne van a pakliban
Instagram/ @la_velerie

5 tévhit az ikrek csillagjegyűekről

Az Ikrek május 21. és június 21. között születnek. Minden csillagjeggyel kapcsolatban léteznek különböző tévhitek és sztereotípiák, amelyek az esetek többségében teljesen hamisak. Az ikrek talán az egyik leginkább félreértett jegy, ugyanis a legtöbb embernek a negatív tulajdonságai jutnak ez először az eszébe a csillagjegynek. Ábrázolása többnyire egy kétarcú személyt mutat, amely már egyből a kétszínűséget és az álcázást sugallja. Cikkükben rácáfolunk ezekre a feltételezettekre és megmutatjuk az ikrek igazi arcát.


Barátságtalan

Az egyik legnépszerűbb sztereotípia ha az ikrek csillagjegyről van szó, hogy barátságtalan. Hiszen képviselő eléggé zárkózott személyiségek, mert bár egy extrovertált típus képét próbálják mutatni valójában, nagyon kevés embernek nyílnak meg igazán és azoknak is nehezen mutatják ki őszinte érzelmeiket.

Nem képesek a lemondásra

A másik népszerű tévhit az ikrekkel kapcsolatban, hogy túlságosan önzőek, emiatt pedig szinte képtelenek a lemondásra. Pedig valójában nagyon is áldozathozó típusok csupán szigorúan megválogatják, hogy kiért engednek az egójukból. Továbá függetlenségük számukra az egyik legfontosabb az életükben, ezért ha egy ikrek ezt feladja érted akkor nagyon különleges személy vagy a számára.

Sekélyes

Az ikrek a legszabadelvűbb csillagjegy mind közül. Ha kedve tartja, akkor kiköltözik egy szigetre, vagy munkahelyet vált, vagy örökbe fogad egy kutyát. Szinte kiszámíthatatlan a következő lépése. Ez a tény továbbá az a tulajdonsága, hogy kevés embernek mondja el az őszinte érzéseit azt eredményezi, hogy sokak szemében felszínesnek és nemtörődömnek tűnik ez a jegy. Az igazság azonban az, hogy nem veszik túl komolyan magukat. Mivel egy intuitív jegyről van szó, bátran követik az ösztöneiket.

Szétszórtak

Pontosan az előző tévhit miatt kevés figyelmet fordít az ikrek a részleteikre de ez nem azt jelenti, hogy szétszórtak lennének. Ha az egyik ismerősöd ebben a jegyben született és gyakran elfelejti a fontos dátumokat, vagy visszahívni téged, ne aggódj nem arról van szó, hogy kevésbé kedvelne, csupán egy saját rendszer alapján éli az életét, amelyet csak ő érthet meg.

Kétszínűek

Fentebb már említettük, hogy az ikreket legtöbbször egy kétarcú nővel jelképezik, amely sokak szerint a kétszínűséget jelképezi pedig valójában ez hangulatuk ingadozását és sokszínűségüket jelenti. Ugyanis egy ikrek csillagjegyű személy érzelmi állapota szinte percről percre képes változni, ezt pedig környezete nem tudja minden esetben értelmezni. De ilyenkor fontos, hogy ne vegyük magunka a hirtelen jött hangulatváltozást, inkább tekintsünk erre úgy, hogy az ikrek egy színes személyiség.


Ne hagyd ki!