Minden, amit a Szüzekről tudni kell - ifaktor
Minden, amit a Szüzekről tudni kell: Személyiségjegyek, kompatibilitás és még több

A Szűz az állatöv hatodik jegye (augusztus 22-szeptember 22.). A Merkúr által uralt változékony földi jegyet gyakran a pontossággal, a kritikus gondolkodással és szolgálatkészséggel hozzák összefüggésbe.


Szűz személyiségjegyek:

A Szűz feladata, hogy a Merkúr segítségével átválogassa a termést - lényegében szétválogatja a szükségeset a feleslegesektől. A Szűz elkötelezett e feladat iránt, ezért is nevezik a Szüzeket gyakran a zodiákus szerkesztőinek.

A Szűz "szüzességének" nem feltétlenül a szexuális szüzességhez van köze. Inkább a jegy tisztaság és szolgálat iránti elkötelezettségéhez kötődik. Azt a felfogást is demonstrálja, hogy a Szüzek teljes mértékben képesek gondoskodni önmagukról.

A Szűz változékony jegy, ami azt jelenti, hogy segít átmenni egyik évszakból a másikba (az északi féltekén a Szűz szezonja akkor érkezik el, amikor a nyár kezd átmenni őszbe), így a Szűznek van egyfajta szellemi és fizikai rugalmassága és dinamizmusa - akárcsak a Merkúr által uralt társának, az Ikreknek.

Ami határozottan jellemzi a Szűz jegyeket, az a részletorientáltság, az elkötelezettség, a rugalmasság, a függetlenség, a szerénység, a szervezettség és a gyakorlatiasság.

Kihívások és fejlődési lehetőségek:

Néha a Szüzek annyira elszántak arra, hogy a legjobb tudásuk szerint cselekedjenek és elkerüljék a hibákat, hogy elfelejtenek szórakozni is. Ez a maximalizmus persze sokszor fárasztó lehet, amikor azonban emlékeztetik magukat arra, hogy lazítani is kell néha, a Szüzek jellemzően nagyszerűek - szeszélyes szellemességükkel, száraz humorukkal és egy kicsit vad oldalukkal mindenkit levesznek a lábukról.

A tipikus Szűz jól teszi, ha nem felejti el, hogy nem baj, ha időnként hibázik, illetve arról sem szabad megfeledkeznie, hogy a pihenés az öngondoskodás egyik alapvető formája.

Szűz a szerelemben és a szexben:

A precizitás a Szűz kulcsszava, és ez vonatkozik a szerelemre, a szexre és a kapcsolatokra is. A tipikus Szűz tudja, mit akar. Bár sok, a Szűzzel kapcsolatos sztereotípia a prüdériával vagy a komolysággal kapcsolatos, a valóság az, hogy ez a jegy egyszerűen nem akar megállapodni.

A "szexi könyvtáros" képe nagyon is szűzies. Visszafogottnak tűnnek, de ez ne tévesszen meg senkit. Ők nagyon is jól tudják, hogyan kell szórakozni.

A Szüzek a szerelmet holisztikusan közelítik meg, így egy Szűzzel való partnerség olyan érzés lehet, mint egy teljes elme-test-lélek-szellem átalakítás. Mellettük késztetést érezhetsz arra, hogy a legjobb, legérdekesebb énedet mutasd. Próbáld meg nem túlságosan magadra venni, ha kijavítják a nyelvtanodat, vagy olvasmánylistát ajánlanak neked. A Szüzek így mutatják ki, hogy törődnek veled.

Szűz a barátságban:

Legjobb esetben az életedben lévő Szüzek arra fognak törekedni, hogy segítsenek neked abban, hogy önmagad legjobb változata legyél. Ennek oka, hogy hajlamosak úgy látni a dolgokat, ahogyan lehetnének, nem pedig úgy, ahogyan vannak.

A Szűz jegye az öngondoskodáshoz és a szolgálathoz kapcsolódik, ezért a Szüzek hajlamosak olyan emberekkel barátkozni és társulni, akik elkötelezettek önmaguk és a bolygó gondozása iránt. Az Ikrekhez hasonlóan a Szüzek is gyors észjárásukról és száraz humorérzékükről híresek. Ugyanakkor kritikusnak vagy ridegnek tűnhetnek, különösen azért, mert valóban szeretnek "mindent tudni".

Szűz a karrier és a pénz terén:

A Szűz talán a leginkább részlet orientált az állatövi jegyek közül. Ez azt jelenti, hogy bármilyen szakmába is vágnak bele, ők kiszúrják azokat a hibákat és hiányosságokat, amelyek mások számára észrevétlenek maradnak.

A Merkúr uralkodása miatt a Szüzek olyan területeken jeleskednek, mint az írás, a szerkesztés és a könyvkiadás. Ez a szolgáltatás orientált jegy mindig felteszi a kérdést: "Hogyan segíthetek?", és arra törekszik, hogy önmagát és a munkakörnyezetét fejlessze.

A Szüzek általában rendkívül szervezettek és kiválóan tudják maguk összeállítani a saját időbeosztásukat, így az otthonról szabadúszóként vagy független vállalkozóként végzett munka teljesen megvalósítható e jegy számára. Sőt, a Szüzek olyannyira jók az önfegyelemben, hogy gyakran kell emlékeztetniük magukat arra, hogy lassítsanak, tartsanak szünetet és lazítsanak.

Szűz kompatibilitás

A Szüzek jellemzően olyan emberek felé vonzódnak, akik segíthetnek nekik tanulni, fejlődni és egy magasabb célt szolgálni. Íme a barátságban és a szerelemben leginkább kompatibilis és inkompatibilis jegyeik.

Kompatibilis jegyek

Általában a Szűz barátságok és romantikus kapcsolatok szempontjából a legkompatibilisebb a föld jegyű társaik (Bika, Bak, Szűz), mivel ezek illenek földhözragadt természetükhöz. A vízjegyek, a Rák és a Skorpió szintén jól megférnek a Szüzekkel. Bár lehetnek akadályok az útjukon, a Szüzek az ellenkező jegyű Halakkal is összeillenek, és a változékony természetük miatt kötődhetnek egymáshoz. A Merkúr által uralt Ikrekkel is jól kijöhetnek.

Összeférhetetlen jelek

A levegő jegyek, mint a Mérleg és a Vízöntő, talán túlságosan is szeszélyesek a Szűz ízlésének, míg az intenzíven szenvedélyes tűz jegyek (Nyilas, Oroszlán, Kos) hajlamosak összeütközésbe kerülni a kiegyensúlyozott Szűzzel.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!