Tudtad, hogy ez a három író a Nyilas jegyében született? - ifaktor
Tudtad, hogy ez a három író a Nyilas jegyében született?
Az alábbi neveket olvasva téged sem fog meglepni, hogy ezek a művészek, akik akkora hatást gyakoroltak a világunkra, Nyilas születésűek. Rengeteg színház dolgozta fel az általuk írt történeteket, de a filmek univerzumából is ismerheted a nevükhöz köthető alkotásokat.


Jane Austen

Híres mint: Regényíró

Születési idő: 1775. december 16.

Születési hely: Hampshire, Anglia.

Meghalt: 1817. július 18.

Az angol történelem egyik legnagyobb írónőjeként számon tartott Jane Austen leginkább hat fő regényéről - Értelem és érzelem, Büszkeség és balítélet, Mansfield Park, Emma, Meggyőződés és Northanger Abbey - ismert. Írásai a brit földbirtokos nemesség körében játszódtak, és hétköznapi emberek mindennapi, hétköznapi helyzetével foglalkoztak. Az írónő halála után nagy hírnévre tett szert.

Mark Twain

Híres mint: író

Születési idő: 1835. november 30.

Születési hely: Florida, Missouri, Egyesült Államok

Meghalt: 1910. április 21.

Mark Twain, "az amerikai irodalom atyja", a világ egyik legnagyobb 19. századi humoristája és írója volt. Tom Sawyer kalandjai és Huckleberry Finn kalandjai című regényei Missouriban szerzett gyermekkori élményeiből merítettek. Későbbi életében csődbe ment és talpra is állt belőle.

Emily Dickinson

Híres mint: Költő

Születési idő: 1830. december 10.

Születési hely: Amherst

Meghalt: 1886. május 15.

A viktoriánus korszak költőnője, Emily Dickinson a jelek szerint mintegy 1800 verset írt, amelyek többnyire olyan témák körül forognak, mint a halál és a halhatatlanság. Azonban remete volt, fehérbe öltözött, és többnyire levelezés útján érintkezett az emberekkel. Versei többnyire cím nélküliek voltak, rövid sorok, ferde rímek és szokatlan írásjelek jellemezték.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!