Horváth Gréta szerint semmi nem változott fogyása óta - ifaktor
Horváth Gréta a nappalijában

Bár Horváth Grétát az Éjjel Nappal Budapest egyik szereplőjeként is láthatta a közönség, országos ismertségre csak az Ázsia Expressben való megjelenését követően tett szert. Egy csapásra lopta be magát párjával, Dáviddal az emberek szívébe – főleg, hogy a kalandreality legvégén ők állhattak a dobogó tetejére. De hogy mi történt azóta Grétával? Interjúnkból megtudhatjátok.


Ennyi idő távlatából mit gondolsz az ÉNB-s szereplésedről?

Nem bántam meg. Jó karaktert játszhattam, olyat, amely közel állt hozzám. A csapat is nagyon jó volt, amellyel együtt dolgozhattam. Az ÉNB-n kívül láthattak még a nézők a Selfie-ben is, a TV2-n szerepeltünk Dáviddal a LoveBistroban, jelenleg pedig az Otthon Trend műsorvezetője vagyok.

Ha már szóba került a TV2, mesélj nekünk egy kicsit az Ázsia Expressben tapasztaltakról! Miben változott az életetek, miután megnyertétek?

Bizonyítani tudtam saját magamnak, hogyha valamit elhatározok és kitartok mellette, akkor azt igenis meg tudom csinálni. Nagy visszaigazolás volt ez számomra. Sok mindent tanultunk a helyiektől, a kultúrájukról. Nem gondolom, hogy rossz értékrenddel rendelkeztünk a műsor elején, de még így is rengeteg dolog átértékelődött bennünk.

Az életmódváltásotok minek köszönhető?

Többek között a műsornak is. A változás elég gyorsan jött: bár ki voltam békülve az alakommal, és 70 kilósan is tudtam magam szexi és dögös anyukának érezni, kitűztem magamnak egy célt. Az akkori és a mostani 50 kilós énem közötti egyetlen különbség, hogy más címke van a farmerba varrva. Az étkezésre persze odafigyelek.

Mennyire vagy elégedett a mostani alakoddal?

Ha így maradok, ahogy most vagyok, az nekem teljesen jó. Már megtanultam, hogy inkább a tetteim miatt emlékezzenek rám és jussak valakinek az eszébe, mintsem azért, mert csinos vagyok. Harmincévesen már arra van szükségem, hogy kiteljesedjek valamiben, legyen az a dekorálás, vagy a sminkes workshopom.

Hogyan jött az elhatározás, hogy megalakítsd a Facelandet? Milyen elképzeléseid voltak, amikor megálmodtad a vállalkozást?

A Facelanddel képezni szerettem volna az embereket. Szeretem a vendégeimmel azt éreztetni, hogy fókuszba helyezem őket. Szerettem volna őket segíteni az egyszerű, mindennapi sminkelésben tippekkel, trükkökkel, termékajánlásokkal.

Milyen ehhez a szakmához kapcsolódó képzésen vettél részt?

Körülbelül 18 éves korom óta érdekel komolyabban ez a szakma, de a sminkes sulik mellett elvégeztem még a szemöldöktetováló és műszempillás képzést is.

Láttam a bejegyzéseid között, hogy valami új projektbe is belevágtál. Kérlek, mesélj erről egy kicsit bővebben.

Régóta szerettem volna egy olyan hangulatos helyet, amely képviseli az értékeimet, és amelyet én álmodhatok meg tetőtől talpig. Így született meg a Kis Kék Ház, amellyel a gyermekemnek is szeretnék valamilyen értéket hagyni, egy kis menedéket, kuckót, ahol együtt lehet a család és a barátok.

Hogyan haladsz a megvalósításával?

Bár egyelőre nagyon jól haladunk, a téli időszakban egy kicsit lelassulnak majd a munkálatok. A jövő nyáron remélem már kész lesz.

Beszéljünk egy kicsit Filipről és Dávidról. A kapcsolatotok elején hogyan fogadta a fiad az új kapcsolatodat?

Dávid engem csomagban kapott. Szerencsére nem volt semmilyen probléma, a kezdetektől nagyon jól kijönnek egymással. Meg van közöttük a kölcsönös tisztelet, Filip sokat ad Dávid véleményére. Dávid pedig úgy kezeli őt, mintha a sajátja lenne.

Ti mikor szeretnétek közös gyereket?

Mindenképpen szeretnénk, de csak később. Egyelőre nagyon sok mindennel foglalkozunk, a babavárást azonban nyugodt és békés körülmények között szeretnénk megélni. Addig is tökéletesen elvagyunk hárman.

Milyen célkitűzéseid vannak még a jövőben?

Nagyon szeretnénk visszamenni Rómába, illetve nagyon szívesen részt vennék egy jó túlélő showban.

Ne hagyd ki!