Idén is elmarad a VOLT Fesztivál és a Balaton Sound - ifaktor
Idén is elmarad a VOLT Fesztivál és a Balaton Sound
Nemrégiben felröppentek hírek, hogy az idei Balaton Soundon csak vakcinaigazolvánnyal rendelkező személyek vehetnek majd részt. Most kiderült, hogy ebből semmi nem fog megvalósulni, ugyanis a szervezők bejelentették, hogy 2021-ben is elmarad a Balaton Sound és a VOLT Fesztivál.


Várható volt, hogy hamarosan fontos bejelentésekre számíthatunk a fesztiválszervezőktől, ugyanis egyelőre elég kérdőjeles, hogy milyen nyarunk lesz, így mérlegelniük kellett, hogy neki lássanak a szervezésnek, vagy a bizonytalan szituáció miatt az idei rendezvényüket is elhalasszák. A Sound és a VOlT esetében végül az utóbbi forgatókönyv valósult meg.

„A Balaton Sound mára Európának egyik fontos, Magyarországnak pedig a legjelentősebb elektronikus zenei fesztiválja lett, amely komoly turisztikai vonzerővel bír és több tízezer hazai és külföldi vendéget jelent évente. Egyelőre azonban nem látjuk annak realitását, hogy nyár közepére a nemzetközi turisztikai forgalom ilyen mértékben újrainduljon Európa-szerte, mindemellett pedig a hazai közönségünk biztonsága és egészsége számunkra mindennél fontosabb. Ezért azt a fájó döntést kellett meghoznunk, hogy legközelebb 2022-ben nyitjuk meg a fesztivál kapuit."

– mondta Fülöp Zoltán, fesztiváligazgató.

A VOLT Fesztivál alapítója Lobenwein Norbert pedig így nyilatkozott:

„A közönséghez és a fellépőkhöz hasonlóan mi is arra készültünk, hogy idén végre újra találkozhatunk Sopronban és Zamárdiban. A Telekom VOLT Fesztivál a portfoliónk legkorábbi eseménye, hiszen idén júniusra terveztük a kapunyitást. Mára annyira közelivé vált ez az időpont, hogy kénytelenek voltunk a halasztás mellett dönteni. Most, a járvány harmadik hulláma közepén, még azt sem látjuk, hogy egyáltalán mikor lehetne elindítani a kampányt, a jegyértékesítést, így pedig lehetetlen egy nyár eleji nagy fesztivál biztonságos megvalósítása. Az idei line-uppal a megszokottnál jóval korábban készültünk el, azonban még meghirdetni se volt lehetőségünk a 2021-es sztárokat. Közben a háttérben ma már azt is látjuk, hogy a nemzetközi turnék is sorra maradnak el a bizonytalanság miatt."

Hogy a Szigetnek, a Strand Fesztiválnak, az EFOTT-nak, vagy épp a Fishing on Orfűnek mi lesz a sorsa, arról egyelőre nincs döntés.

(24.hu)

Ne hagyd ki!