Így készíts pompomot: Rimóczi Zsófia segít - ifaktor
Rimóczi Zsófi a téli erdőben sétál

Az elbűvölő öko harcos, Rimóczi Zsófia legújabb Instagram-bejegyzésében egy újabb szuper érdekességgel érkezett a legújabb könyvének részletéből.


Azt korábban már megírtuk, hogy Zsófinak megjelent a második könyve, amiben a horgolás rejtelmeit adja át olvasóinak, de erről az újdonságról még nem számoltunk be. Legújabb Instagram bejegyzésében ugyanis megmutatta követőinek, hogy hogyan tudnak egyszerűen és gyorsan pompomot varázsolni horgolt sapkájukra.

A posztnak óriási sikere lett, hiszen a kommentelők szerint tényleg sokkal egyszerűbb az influenszer által megmutatott technikával horgolni, mint amikkel eddig próbálkoztak. Zsófi bejegyzésében lépésről lépésre megmutatja videók és képek segítségével, hogy hogyan érdemes a pompomot a sapka tetejére elkészíteni.

Érdemes a véleményvezér módszerét kipróbálni, mert hatalmas élményt nyújt vele és sokkal nagyobb lesz a sikerélménye is a horgolni vágyóknak.

„PomPom Tutorial
szükséges eszközök: kartonpapír, 2 wc papír guriga, fonal, horgolótű, éles olló.
így készítsd:
két guriga közé beteszed a fonalat és jó sokszor áthurkolod, attól függ meddig csináld, hogy mennyire szeretnél tömött / dús hatású pompomot.
egy külön fonallal kösd át a 2 guriga közötti részt, majd óvatosan vedd ki a gurigákat és szorosan kösd el.
vágd át ollóval a hurkokat.
kartonból vágj ki 2 db akkora (szabályos) méretű kört amekkora pompomra vágysz (átmérőben). a közepüket ollóval fúrd át.
a pompomból kilógó hosszú fonalat húzd át az egyik körön, a másikat pedig a tetejére rakd párhuzamosan és nyomd össze, mintha egy szendvics lenne. ez a konstrukció segít szabályosra vágni a pompom külsejét.
ha végeztél a körbevágással, a sapka tetejéhez kell hozzá rögzítened, bármilyen módon, csak szoros legyen! illetve én még a rögzítés után is csinosítgatom a fazont.
a pompom lehet más színű fonalból is, mint amilyen a sapka, illetve többfélét is keverhetsz, ha tarkát szeretnél.
a fázisvideók segítenek a pompom elkészítésében, jó munkát mindenkinek!

a könyvemben külön hangsúlyt fektetek a természetes anyagból készült fonalak használatára, a műszál nálam szóba se jöhet.
amikor az ember pompomot csinál, rengeteg kis mikroszálat nyes le folyamatosan, ezt észlelni is fogod. ha másért nem is gondolkodnál el a természetes fonalon, de ezen a ponton mindenképpen. ha akril-polyamid-bármilyen műszálas fonallal dolgozol, tudd, hogy az a sok nyesedék mind - mind mikroműanyag, amivel az otthonodat szennyezed, ha gyermeked van pedig különösen veszélyes. válaszd inkább a gyapjút vagy a pamutot!

egyébként ezt a piros sapkát a pompommal együtt összesen 2,5-3 óra alatt horgoltam le! vágjatok bele bátran amíg hideg van!"

– olvashatjuk Rimóczi Zsófi közösségi oldalán.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd az Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!