Így írt a babák digitalizációra neveléséről Virág Anita - ifaktor
Király-Virág Anita lila pulóerben, babakocsival áll

Király Viktor gyönyörű felesége Instagram-bejegyzésében fejtegette véleményét a gyermekek és az elektronikus világ viszonyáról. A téma az egyik legmegosztóbb topiknak számít a mai anyukák között.


Posztjában Anita elmeséli nekünk, hogy szilárd elhatározása óvni kisbabáját a digitális világtól, ameddig és amennyire csak lehet. Feltett pár kérdést követőinek, hogy minél több véleményt begyűjtsön a témával kapcsolatban.

„MamiTéma >>Babák vs. digitális világ>> Erre biztos Ti is azt fogjátok mondani, hogy egy nehéz kérdés. Mai gyerekek már úgy nőnek fel, hogy a mindennapunk része lesz a telefon, a Tv, a laptop... Amivel én is tisztában vagyok, mivel a mi életünknek is elengedhetetlen része... viszont, nekem elhatározásom, hogy ameddig csak lehet, nem szeretném, hogy a Tv és a telefon foglalja le leginkább. (Hozzáteszem sokszor nehéz elkerülni mert van, hogy csak azt veszem észre, hogy a hintából mereven oda-oda néz, amikor megy a tv, vagy ha megfogom a telefont). Én nagyon szeretném, ha úgy nőne fel, mint mi: Foglalják le a játékok, a mesélés, a színek, a formák, a mozgás stb. Sokat olvastam ennek a tudományos hátteréről, de valójában ahány cikk annyi vélemény. Az mondjuk biztos, hogy a túl korai kezdés nem segíti őket a fejlődésben, inkább lelassítja. Elfog jönni az a pillanat amikor "megérett" rá. Na de mikor?! Ti hogy gondoljátok, Káros vagy hasznos? Mi az a kor, ami alatt semmiképp nem engeditek/engedtétek? Szabályozzátok mennyit tölthetnek képernyő előtt, vagy ahogy épp alakul?"

– tette fel kérdéseit @anita_virag.

Természetesen rengeteg különböző vélemény született követőitől a poszt alatt, csak azt nem tudjuk, kinek van igaza?

Ne hagyd ki!