Facebookon jelentette be a magyar csapat, hogy bundáztak - ifaktor
Kaposvári Rákóczi címer

A Kaposvári Rákóczi másodosztályú futballcsapata a Tállya KSE harmadosztályban szereplő gárdájával csapott össze a MOL Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé jutásért. Eddig ebben semmi különleges nincsen, de ami a mérkőzésen és utána történt azt egy ideig biztosan nem felejtjük el...Amit a mérkőzés után tett a kaposvári csapat vezetősége az mindenkit meglepett. A közleményt változtatás nélkül közöljük:

„Klubunk tulajdonosa, vezetősége és szakmai stábja elhatárolódik a MOL Magyar Kupa nyolcadik fordulójába lejátszott Tállya KSE–Kaposvári Rákóczi FC mérkőzésen történtektől. A klub vezetősége – a több száz szurkoló véleményét is figyelembe véve – kezdeményezi a találkozó kivizsgálását a Magyar Labdarúgó Szövetségnél és a Szerencsejáték Zrt.-nél. Klubunk vezetősége ezúton is elnézést kér minden Rákóczi-szurkolótól és minden kaposvári polgártól! Ebben a helyzetben nehezen mondjuk ki, hogy hajrá Rákóczi!"

A mérkőzés krónikájához hozzá tartozik, hogy a Kaposváriak hamar kétgólos előnyre tettek szert (két perc alatt két gólt szerezve – a szerk.), azonban a második félidő után, mintha elfelejtett volna futballozni a Rákóczi. A Tállya 15 perc alatt négy gólt szerzett. A gyanús körélményekre való tekintettel a kaposvári csapat vezetősége a mérkőzés kivizsgálását kéri a Magyar Labdarúgó Szövetségtől és a Szerencsejáték Zrt.-től.

A vendégek szakvezetője, Várhidi Péter is utalt játékosai halovány teljesítményére és igencsak sokat sejtetően nyilatkozott:

„Az első félidőben lehetett volna 5-0 vagy 6-0 is az eredmény, aztán a másodikban történt valami megmagyarázhatatlan. Azt nem hiszem, hogy az ellenfél támadt fel, nem akarom őket megbántani, de egy szerény képességű társaság. Hogy mitől volt az, hogy gyakorlatilag hagytuk őket végigfutni a pályán és ellenállás nélkül rugdosták a gólokat, azt most nehéz lenne nekem megmagyarázni, én is csak néztem, egyszerűen nem lehetett mit csinálni."

A futballtörténelemben nem egyedülálló, hogy csalással, bundával vádolnak egy csapatot (gondoljunk csak az Olaszországban megtépázott Juventusra annak idején – a szerk.), de olyan, hogy egy csapat vezetősége a saját csapatát vádolja – ráadásul mindezt a Facebookon – talán még sosem történt.

A körülményekhez hozzátartozik és további gyanút kelthet, hogy a Tállya csapata a felkészülés közepén tart, október közepe óta nem nyertek bajnokit, így a harmadosztály (!) 18. helyén tanyáznak, amely jelen pillanatban kiesést jelentene az egyesületnek a magyar 4. (!) vonalba...

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd be Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!