Íme 3+1 finomság pünkösdre - ifaktor
Íme 3+1 finomság pünkösdre
cooked dish on gray bowl
Photo by Lily Banse on Unsplash

Íme 3+1 finomság pünkösdre

Szerintem mondhatom, hogy nem én vagyok az egyetlen ember, akinek az ünnepekről első sorban az ételek jutnak eszébe. Minden eseményhez tudunk kötni már egy jól megszokott, isteni finom menüsort, akár karácsonyról, akár a húsvétról van szó. De mi a helyzet a pünkösddel?


A legtöbb ember, ha a pünkösdre gondol talán csak az jut eszébe, hogy a nyár előtt még van egy remek hosszú hétvégénk. Azonban ez az ünnep is tud több lenni ennél, csak egy kis utánajárás szükséges. Korábban már megírtuk, hogy pontosan mit is ünneplünk pünkösdkor, úgyhogy csapjunk is az ételek közepébe!

Bizony akárcsak a karácsonynak vagy a húsvétnak, a pünkösdnek is vannak hagyományos ételei. Ezen az ünnepnapon régebben még a szegényebb családok is húst ettek. Ilyenkor került elő a bárány, birka és gyakran a szárnyasok is terítéken voltak.

1. Birkapörkölt főtt krumplival

Még szép, hogy az egyik leghagyományosabb étellel kezdjük listánkat, hiszen egy jó bográcsban főtt pörköltnél elképzelni se lehetne jobbat. Pláne, ha még az időjárás is nekünk kedvez, a közös kerti főzőcskézésnél nem is találhatnánk jobb programot a hosszú hétvégére.

2. Rántott csirkemell

Mivel a szárnyasok ugyanúgy részesei az ünnepi asztalnak, mint a négylábúak, így nem hagyhattuk ki az egyik legklasszikusabb, amúgy is vasárnapi ételt: a rántott csirkemellet. Ezt készíthetjük akár krumplipürével, vagy hasábburgonyával is.

File:Rántott csirkemell parasztburgonyával.jpg - Wikimedia Commons commons.wikimedia.org
3. Sült libacomb

Bár azt hinnénk, hogy ez az étel csak Márton-napkor állja meg a helyét azonban, ha egy kicsit jobban utánanézünk megtudhatjuk, hogy a sült libacomb pünkösdkor éppen olyan hagyományos étel, mint Szent Márton napján.

3+1. Házi túrós batyu

És végezetül az elmaradhatatlan desszert, ami nélkül kár is lenne elkezdeni az egész étkezést. A házi túrós batyu az a fajta desszert, amiről rögtön kedves emlékek jutnak az ember eszébe. Ahogyan az iskolába menet ette a még gőzölgő batyut és az aznapi - akkor még komoly gondoknak tűnő -, problémákon rágódott.

Reméljük segítettünk összeállításunkkal, jó étvágyat kívánunk a pünkösdi menühöz!

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Related Articles Around the Web

Ne hagyd ki!