Íme Rimóczi Zsófi tippjei a minimalista háztartáshoz - ifaktor
Rimóczi Zsófi az erdőben bézs szoknyában kosárkával

A népszerű öko-harcos, Rimóczi Zsófi Instagram-oldalán elárulta, hogy neki mi segít a minimalista háztartás megtartásában, hogyan tudja rendezetten tartani otthonukat.


A blogger nem csak a hulladékmentes életviteléről és a nyers vegán étkezéséről ismert, hanem akik régebb óta követik tartalmait közösségi oldalán, már tudhatják róla, hogy nagyon rendezett és kevés holmival éli életét.

Ez nem véletlen, hiszen a minimalista háztartás együtt jár a környezetünk védelmével is. Posztjában Zsófi elárulta, hogy leginkább az segíti a kevés eszköz és cókmók tartását, hogy nincs is kialakítva hely ahhoz, hogy több dolgot halmozhasson fel. Ezt tanácsolja mindenkinek, aki szeretne hasonló életmódot élni.

„minimalista háztartás I.
nekem az a tapasztalatom, hogy ha van önuralmam a minimalizmushoz, ha nincs, egy dolog mindig segít: ha nem teremtek helyet, akkor nincs hova halmoznom.
egyszerű példának felhoznám a fürdőszobánkat.
a fürdőnkben ezek szolgálnak tárolásra:
- egy kis polc a törölközőinknek
- egy kis szekrény a csap alatt (wc papír, fogkefék, hajszárító, stb. tárolására)
- a zuhanyzóban egy mini sarokpolc (eredetileg borostyán volt rajta, de nem bírta a fényviszonyokat. most füstölő, gyertya, üvegben testradír, általam gyűjtött szárazvirág & kézműves szappan élvezi az életet)
és ennyi.
van az a nádból készült tükör a fürdőszobánkan. az igazából nem azért került hozzánk, mert most trendi, hanem azért, mert mindenképpen olyan tükröt szerettünk volna, ami nem kinyithatós, kicsi, nem lehet belepakolni minden *szir-szart*.
ahol laktunk albérletben, ott volt egy elég nagy kinyithatós fürdőszoba tükör. na azt mi a világon minden mütyürrel teleraktuk, össze-vissza voltak benne a tégelyek, szemetek, termékek, mindenféle *bizbasz*, elrejtve a tükör mögött, na azóta nem akarok ilyen kinyithatós tükröt, borzongtam a kinyitásától. már nem akarom mindenem eldugni, általánosan legyen rend a szemem előtt azáltal, hogy nincs ennyi kacatom.
vagy vegyük a konyhánk, ott pl. csak alsó konyhabútorunk van, felülre egy szerény polc került, rajta minden tányérunkkal, teáinkkal, receptkönyveinkkel, és még egy növény is éli rajta a titkos életét. ott rend is van mindig, hisz szem előtt van, az alsó tárolókba & fiókokba pedig már nehezebb rendet tartani, hisz úgy se látjuk.
én valahogy úgy élem meg, hogy a tárolók, valahol mütyür eltüntetők, a plusz fölösleges szobák raktárként szolgálnak, a sok polcot bepakoljuk. kevesebb tárolási lehetőség - kevesebb hely a fölösleges kacatoknak"

– olvasható Zsó bejegyzésében.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd az Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!