Interjú Kárpáti Rebekával saját márkája létrehozásáról - ifaktor
Kárpáti Rebeka saját kollekciójában

Kárpáti Rebeka neve hallatán sokak egyből édesapjára, a Barátok közt egykori színészére R. Kárpáti Péterre gondolhatnak. Mióta kikerült a családi fészekből igen sokrétű területen kipróbálhatta magát. Elnyerte a Miss Universe Hungary címet, egy ideig a Jóban Rosszban színészi stábját erősítette, számos műsorban láthattuk műsorvezetői pozícióban, illetve rengeteg modell munkája volt a közelmúltban, jelenleg tartalomgyártással foglalkozik YouTube-on és Instagram-on, emellett pedig nem rég indította útjára saját márkáját. Erről kérdeztük most őt. Interjú.


Egyszer mesélted, hogy 16 éves korodban fogalmazódott meg benned először a saját márka gondolata. Közrejátszott valami abban, hogy ez volt az álmod vagy egyszerűen csak jött magától?

Alapvetően semmi, tudtam, hogy valami ilyesmivel is szeretnék majd foglalkozni. Az alapötletem nem a ruhatervezés volt, hanem a bralette-k tervezése. Ma már ez nem számít piaci résnek, de akkoriban még nem igen volt jelen itthon, saját bevétele hiányában és kapcsolati tőke nélkül nem tudtam belevágni, így elraktároztam magamban. Most viszont már rendelkezem ilyenekkel így belecsaptam.

Most közel 10 évvel később, hogyan kezdtél bele a márkád létrehozásába? Mik voltak az első lépések?

Az alapkoncepcióm a márkámmal kapcsolatban az volt, hogy különböző életérzések szerint szeretném csoportosítani a ruhadarabokat, mint ahogy pár nagyobb, általam nagyon tisztelt divatház csinálja külföldön. Gimnáziumban az egyik kedvencem egy Kinda Sexy fantázianevű rúzs volt, innen fűztem tovább a gondolatot és megszületett a comfy, sexy és basic vonal, amik számomra a hétköznapi öltözködés alappillérei. Hogy miért most? A COVID-19 első hulláma alatt, otthon ülve volt időm gondolkozni és rájöttem, hogy szeretnék valami sajátot, hogy ne mástól függjön van e munkám vagy sem. Ezentúl számomra nagyon fontos a fejlődés, az értékteremtés. Az első lépéseket illetően, tavaly teljesen véletlenül bemutattak egy profi varrócsapatnak, majd idén tavasszal megkerestem őket, elmondtam, hogy mit szeretnék és tetszett nekik. Így kezdődött minden.

Többször említetted már, hogy nem csak a saját érdemed, hogy létrejöhetett a Kinda, hanem ez egy csapatmunka volt. Kérlek mesélj róla, hogy mit értesz ezalatt, miben járultak hozzá a márka létrejöttébe?

Abszolút nem értek a varráshoz, így én „csak" megtervezem azt, amit utána magamon szeretnék látni, választok hozzá anyagot, színt és elviszem a varrodába, itt megbeszéljük, hogy az elképzelésem és az anyag találkoznak-e egymással. Együtt finomítgatunk a ruhákon, újratervezzük az alapelképzelést, ha szükséges. A webshop honlapját illetően- az az öcsém műve és elfogultság nélkül mondom, szerintem bárhol megállná a helyét, nagyon ügyesen megalkotta.


Aki követi a munkásságaidat, az tudhatja, hogy rengeteg dolgot csinálsz egyszerre: influenszerkedsz, műsort vezetsz, modellkedsz. Hogy tud összeférni a kapcsolatod és a munkád?

Hiszek a sorsban, hogy terelget minket. Mire elindult a webshopom, addigra véget értek a műsorvezetői munkáim. Igazából a kapcsolatot és a munkát nehéz együtt a helyén kezelni, de a párom teljes vállszélességgel támogat, ahogy én is őt. Most nem azt az időszakot éljük, amikor minden este van időnk egymásra. Mire én eltudtam indítani a Kinda-t, ő éppen belevágott egy saját szalon létrehozásába. Mindketten egy növekedési és fejlődési időszakot élünk, de egymást segítve és támogatva.

Milyen terveid vannak a jövőre nézve? (építkezés, baba, házasság)

Nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy ilyen társra lelhettem, mint Fecó. Nagy támaszai vagyunk egymásnak. Nagyon vágyuk egy saját közös kertes házra és persze a baba is szerepel a terveink között, de ez azért még odébb van. A munkát illetően a műsorvezetéssel szeretnék nagyrészt foglalkozni, mellette pedig a saját márkámat magasabb szintre emelni. A jövő évtől pedig kevesebb közösségi médiás együttműködést szeretnék vállalni.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd be Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!