Interjú Szomjas Jenniferrel - ifaktor
Szomjas Jennifer kalapban, nyaraláson

Lady Szomjas néven befutott TikTok-sztár sok fiatal számára lett példakép az elmúlt fél évben. Rohamosan növekvő követőinek számát pozitív kisugárzásának és az élethez mindig vidáman hozzáálló személyiségének köszönheti. Vele beszélgettünk közösségi médiáról, szerelemről és egyéb témákról. Interjú @ladyszomjassal.


Mikor kezdted el a TikTokot használni és minek a hatására?

Április vége fele kezdtem el, édesanyám bíztatására. Csináltunk egy közös videót, ez volt az első. Egy hét alatt felment a követőim száma 10 ezerre. Láttam, hogy az embereknek nagyon tetszik, utána jobban elkezdtem ismerkedni az appal. Imádom a divatot, később ilyen videókat készítettem és igyekeztem a spanyol nyelvet is oktatni. Az emberek szerintem örültek, hogy látnak egy egészséges anya - lánya kapcsolatot.

Látszik, hogy anyukáddal nagyon szoros a kapcsolatotok.

Igen, a kapcsolatunk mindig nagyon jó volt. Kislány koromban iszonyú zárkózott voltam, nem voltam ennyire extrovertált, inkább apás voltam. Anyu mindig nagyon nőies volt, én pedig lázadó. Mikor már elkezdtem jobban érni, kezdtem jobban nyitni az emberek és a világ felé. Amikor kisebb voltam fél éveket töltöttem Kubában, majd fél évet Magyarországon. Amikor elkezdtem az első szerelmet keresni, akkor kezdtem el nyitni anya felé. Előtte apával jártam boxolni, karatézni.

Instagram/ @ladyszomjas

Érezted tehernek a népszerűséget, mióta berobbantál a közösségi média világába?

Mostanában kezdek kicsit szétrobbanni. A karantén után elkezdtem újra a szüleimmel dolgozni, Nagyon független vagyok, szeretem saját magamnak megteremteni a dolgaimat. Még otthon lakom, ezért is hajt ennyire a dolog. Emellett egyedül csinálni a social mediat megterhelő, én válaszolok a kommentekre mind a három közösségi oldalamon. Fárasztó nagyon, még ki kell alakítanom egy rendszert. De ezektől függetlenül nagyon élvezem. Gyökerestül megváltozott az életem, múltkor az egyik bevásárlóközpontban nekem szaladt egy kislány és megölelt a semmiből, ezeket a dolgokat nem lehet megfizetni sem. Az biztos, hogy ha nem élvezném, nem csinálnám egy percig sem, de egy két dologban le kell lassítanom, még rá kell jönnöm hol van az aranyközépút.

Bár lassításról beszélünk, nem is olyan régen mégis coming outoltál. Ez tudatos döntés volt?

Részben. A környezetemben már régóta szerették volna, hogy elmondjam, hiszen ők már régóta tudták. Kezdtem már tehernek érezni, hogy limitálnom kellett a bejegyzéseket. Frusztrált, hogy azt figyeltem vajon rá jönnek-e. Azért tartottam fontosnak, hogy coming outoljak, mert jó a kapcsolata a szüleimmel és nem szerettem volna hazudni nekik, illetve szerettem volna a sztereotípiákat is ledönteni.

Csak azért, mert valaki nőies, még lehet leszbikus.

Szeretnék majd több tartalmat készíteni a témában. Nagyon sok üzenetet kaptam azóta a követőimtől, hogy ők is felvállalnák magukat.

Nincs mit vesztened, aki elakar ítélni az úgyis elfog.

Láttuk, hogy az Instagram-oldaladon bemutattad barátnődet, hogyan fogadták a követőid?

Nagyon jól fogadták. Senki sem támadott emiatt. A barátnőm nagyon szép és aranyos lány, durván egy hónapja vagyunk együtt, még elég friss a dolog. Nem szeretném a párkapcsolatomat a közösségi médiában élni, de amíg ennyi szeretet kapok, azt gondolom nincs ártalma. A barátnőm nagyon örült neki, hogy megmutattam a követőimnek. Már az elején szerette volna, hogy tudják van szerelmem. Nagyon egyformák vagyunk, ő is olyan bolond, mint én.

A szülőknél megtörtént már a bemutatás?

Igen, bemutattam már a szüleimnek. Anyukám imádja, együtt pletyiznek, csomó közös érdeklődési pontjuk van és a párom olyan ember, akivel, ha beszélsz az az érzésed, hogy ezer éve ismered. Mi is nagyon gyorsan egymásra hangolódtunk, olyan mintha fél éve együtt lennénk.

Mik a terveid a jövőt illetően?

Rengeteg kitűzött célom van, nem is tudom hol kezdjem. Az egyetemet szeretném befejezni, világot akarok látni és amelyik országba bele szeretek, ott szeretnék maradni. Azon is gondolkoztam, hogy szeretnék beszédeket tartani meleg témákkal kapcsolatosan, hogy sokkal elfogadottabb legyen ez az egész. Iskolákban is szívesen tartanék előadásokat, hogy az emberek jobban elfogadják saját magukat. Ezt régóta terveztem, de most van csak merszem hozzá. Ezek mellett szeretnék majd egy saját ruha márkát is, szóval sok minden van tervben, remélem sikerül is megvalósítanom ezeket.

Ne hagyd ki!