Isteni finom francia epres pite recept, Laskóy Noémitől - ifaktor
Laskóy Noémi kötényben a konyhájában egy tálca süteménnyel

A népszerű influenszer, Laskóy Noémi egyre többször lepi meg követőit fantasztikus desszert receptekkel, amik igazán az erősségévé váltak az utóbbi időben. Noémi ezúttal egy epres galette receptet népszerűsített Instagram-oldalán.


Az influenszer receptjében nem csak az nagyszerű, hogy már megkezdődött az eper szezon, így szép gyümölcsökkel tudjuk tele rakni piténket, hanem az is, hogy rém egyszerű az elkészítése és nehéz elrontani azt.

Az elkészítéséhez nincs is másra szükségünk mint:

  • 350g sima lisztre
  • 30g barna cukorra
  • csipet sóra
  • 220g hideg, kockára vágott vajra
  • 60-70ml hideg vízre
  • 700g eperre
  • 300g pisztáciára
  • 1-2ek habtejszínre.

Noémi a sütemény elkészítését lépésről lépésre leírta követőinek, így még könnyebb dolgunk lesz a francia különlegességgel.

„a víz kivételével mindent egy keverőtálba teszünk és robotgéppel szépen összekeverjük a hozzávalókat. majd a legvégén hozzáadjuk a vizet és kézzel összegyúrjuk, hogy szép homogén tésztát kapjunk. betesszük a hűtőbe pihenni. az epreket felszeleteljük és félretesszük. a pisztáciát megszabadítjuk a héjától és apróra őröljük. egy kicsit a szóráshoz kiveszünk belőle, a maradékhoz pedig hozzáadjuk a tejszínt és krémesre őröljük.
előmelegítjük a sütőt 200 fokra, addig 3 részre (vagy kettőre) vesszük a tésztát, kerek kb. 4-6mm-es alapot nyújtunk belőle, villával óvatosan megszúrkodjuk és a szélétől 4centire megkenjük a pisztácia krémmel. majd rátesszük egyenletesen az eper szeleteket.
ha ez kész, 8 szög formájúra behajtogatjuk a széleket és mehet pirosodásig a sütőbe (ez kb. 25-30perc).
pisztácia fagyival melegen találjuk
elkészíthető pisztácia nélkül MINDEN PUHÁBB GYÜMÖLCCSEL"

– olvasható Noémi bejegyzése végén.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!