Jászberényi Szofi:„Követők ide vagy oda, mindenkinek úgy kell viselkednie, hogy az mások számára példa lehessen” - ifaktor
Jászberényi Szofi:„Követők ide vagy oda, mindenkinek úgy kell viselkednie, hogy az mások számára példa lehessen”

Jászberényi Szofi első nagy dobása az volt a közösségi médiában, amikor beválasztották a Fanta Elnöki Főnökség csapatába. Miután annak vége lett, a TikTokon találta meg a számára legideálisabb tartalomgyártási formát, aminek köszönhetően mára már több mint 165 ezer követővel rendelkezik a közösségi oldalon. Beszélgetésünkben szóba került a FEF-es időszaka, valamint, hogy miért pont a TikTok lett a fő platformja. Ezenkívül az is kiderül, hogy Szofi hogyan vélekedik az influenszer létről, illetve milyen tervekkel vágott neki 2021-nek. Interjú.Mikor kezdett el foglalkoztatni, a social média világa, és az influenszerkedés?

2016-ban kaptam egy szerepet az RTL egyik sorozatában. Itt kezdődött minden. Suli mellett elkezdtem tehát forgatásokra járni. 2017-ben jött a Fanta. Elkezdett tudatosulni bennem, hogy az emberek egyre jobban felismernek és megjegyeznek. Nem csak a TV képernyőjén vagyok már jelen de a Youtube-on is. Elkezdtem tehát egyre több időt fordítani a social médiára. 2019-ben regisztráltam fel az akkori musicallyra, amit ma már TikToknak hívnak. Azóta pedig a mindennapjaimhoz tartozik, hogy valamelyik felületemre posztolok.

Első komolyabb mérföldkő a közösségi médiás pályafutásodban az volt, amikor bekerültél a Fanta-Elnöki-Főnökség csapatába. Hogy talált meg ez a lehetőség, és hogyan emlékszel vissza arra az időszakra?

Emlékszem még iskolás voltam amikor reggel néztem a Facebookot és valahogy megláttam azt a lehetőséget, hogy a FEF csapatához lehet jelentkezni. Nem is kellett több, részletek után olvastam. Egy videót kellett csinálni, amiben szerepel a Fanta. Nos, mivel az akkori párom videós/fotós volt így nem is kellett azon gondolkoznom ki fogja felvenni a videómat. Hálás vagyok Neki mai napig, hogy segített. Bementem az iskolába elmondtam pár barátnőmnek, és órákon agyaltam rajta, hogy mi legyen a videóban. Mivel maximalista és ötletes vagyok így tudtam nagyon jól, hogy a végkifejlett egy fantasztikus 2-3 perces kis videó lesz. Magabiztos voltam így tudtam, hogy tetszeni fog nekik a tartalmam. Egyik nap a suliból hazafele menet jött egy értesítés, FEF TAG LETTEM! Hatalmas öröm volt bennem, és mindig boldogan gondolok vissza az akkori időkre. Jó kis csapat volt, sok olyan dolgot tudtunk kipróbálni a Fanta által, amit lehet nem próbáltam volna ki soha. Sok helyen jártunk, sok programon vettünk részt. Mára már vége a FEF-nek és mikor megtudtam sírtam is, de tudtam, hogy valaminek a vége egy új dolognak a kezdete. És hát így is lett. Jelenleg ugyanúgy a Coca-Cola családba tartozom hisz most már egy éve a Burn-nél vagyok.

Akkor úgy nézett ki, hogy a YouTube lesz a te fő platformod, végül nem így történt ennek mi volt az oka szerinted? Nem érezted igazán magadénak azt a típusú tartalomgyártást?

A Fantánál csak olyan emberek voltak, akik már korábban elkezdték építeni azt a világot. Egyedül én lógtam ki a sorból. Így megegyeztünk, hogy akkor elkezdek videózgatni én is. Megtanultam először a Vegassal vágni, ami lássuk be nem egy nagy ördöngösség ezért inkább váltottam Premierre. Sokkal több effektet lehet használni, sokkal több videót formátumot ismer fel. Nem kellett bajlódnom, hogy konvertáljam át a videókat, hogy felismerje a program. De összességében bármennyire is szerettem volna nem állt rá a kezem. Sosem éreztem annyira magaménak, sosem volt annyira stabil az életem, hogy 100%-ig magamat adjam a videókban. Sokat költöztem, néha a mindennapos dolgaimra nem volt időm. Ha normalizálódott az életem elkezdem a vlogolást és csinálni fogom. Csak most sok személyes dolgom van, sulimnak is lassan vége, dolgozom is.

TikTokon már több mint 150 ezer követővel rendelkezel, mondhatni igencsak befutottál ott. Ez szerinted minek köszönhető? Miért érzed jobban magad TikTokon mint a YouTube-on (ha egyáltalán így van)? Mit gondolsz, miért örvend ekkora népszerűségnek manapság a TikTok?

Egy nagyon pozitív ambíciózus embernek gondolom magam és szerintem sok embernek át tudom adni a személyiségem. Mivel egy nagyon rohanó világot élünk, ahol az emberek nem állnak meg, nem adnak maguknak és lelküknek időt a pihenésre így a videóm tölti fel Őket. Ezt onnan tudom biztosan, hogy megannyi üzenetet kapok ezzel kapcsolatban, nagyon sok ember megköszöni, hogy egy kis színt vittem a mindennapjaiba, hogy mindig kicsit feltöltődnek a megnézésük után. Hálás vagyok Nekik mindennap. Talán azért érzem jobban magam ezen a platformon, mert ha nincs ambícióm beszélgetős videót kirakni akkor csak szimplán betanulok egy trendet ahol táncolok vagy éppen csak egy kedves videót csinálok. Nem érzem erőltetettnek az egészet. Szerintem ezért örvend ekkora népszerűségnek. Mindenki megtalálja a szívéhez közel álló videókat, mindenki magának érezheti ezt a platformot. A lájkok arányában szűri a foryouba a videókat. Tiktokon akár videózni is lehet, tömör 1 percben, de legalább biztosan nem lesz vontatott.

Én a YouTube-on egy táncos mashup videóban találkoztam először a neveddel. Azóta is ez a legnézettebb tartalmad, több mint 500 ezer megtekintéssel. A TikTokon ez főleg nem hátrány, ha valaki jól táncol. Rendelkezel valamilyen fajta táncos múlttal, mert azért külső szemmel úgy tűnik, hogy elég jól megy neked.

Édesapukám rögeszméje volt, hogy mindegyik gyermeke tanuljon meg esni, hogy ne törjön el semmink illetve tanuljunk meg úszni, hogy nehogy vízbe fulladjunk. Ennek megfelelően első sportom a judo, a második pedig mivel sport iskolába jártam, az úszás volt. Letudva a családi hagyományt kezdtem el a balettot, jazz balettot, művészi táncot, hip-hop-ot. Ezenkivűl jártam röplabdázni és kosarazni is. Mindig is egy energiadús gyermek voltam, 2 báttyal így barbizás helyett velük mozogtam sokat. (Kisebb, nagyobb sikerrel). Tehát a mozgás mindenképp az életem egyik legfontosabb mozgató eleme.

Mennyire érzed felelősségnek, hogy Instagramon több tízezres követőtáborral rendelkezel, és téttel bír, hogy hogyan és mit kommunikálsz feléjük. Illetve szerinted egy influenszernek példát kell mutatnia?

Úgy gondolom, hogy követők ide vagy oda, de mindenkinek példát kell mutatni, vagy legalabbis úgy viselkedni, hogy másoknak az követendő példa legyen. Természetesen a követők miatt nem változom meg, a social felületeimen is az vagyok aki a hétköznapokban így sosem gondolkozom el azon, hogy mit és hogyan kommunikáljak a világ felé. Ez a legegyszerűbb és legjárhatóbb út. Megosztom velük a gondolataim akár egy kérdezz-felelek kis játékkal, de megosztom azt is ha éppen most rossz. Mert attól függetlenül, hogy éppen nem vagyok annyira boldog az nem éppen negatív, csak meg kell élnünk azt is, hogy utána még jobb legyen!

Milyen célok lebegnek a szemed előtt 2021-ben?

Ezt az évet nagyon vártam már tavaly március óta. Úgy indult az éven, hogy már egy házat el is tudtam adni, a másik kis nyaraló fel lesz újítva, így ha kicsit besokallok Budapesten akkor csak gondolok egyet és lemegyek. Ahogy korábban említettem még sulizom, egy szépségtanácsadói tanfolyamon vagyok, aminek lassan vége. Elszeretnék helyezkedni a szakmámban így már is a saját magam főnöke leszek, így több út nyílik ki előttem ezáltal nagyon sok időt, pénzt és felesleges stresszt spórolok meg. Természetesen a mostani főnökeimmel sincs semmi problémám és ha kívánhatnék az embereknek főnököt akkor olyanokat amilyenek nekem vannak. Hálás vagyok Nekik amiért türelmesek, megtudom osztani velük az életemet és empátiát sugallnak felém. Egy nagyon szép helyre költöztem Budapest kertvárosi részére, az autómat szeretném elkezdeni szépítgetni építgetni, és szeretnék idénre egy kiskutyust is akinek a neve már meg van.

Ha ezek meglesznek, semmi többre nem vágyom. A szerelmet az életemben megtaláltam, az egészség, szeretet, család és barátok jelen vannak a mindennapjaimban. Tökéletes életem van és tökéletes emberek vesznek körül! Ha ez így marad semmi többre nem vágyok.

Ne hagyd ki!