Fény derült a Jóbarátok sorozat karaktereinek horoszkópjára! - ifaktor
A Jóbarátok szereplőinek egyik jelenete

A második felvonás a főszereplőkről szól. Mondanom sem kell, csillagjegyük hűen tükrözi a személyiségüket, szinte minden szituációban tanúbizonyságot tesznek róla, hogy mennyire illik hozzájuk az adott jegy. Te vajon kitalálod, kinek mi a horoszkópja?


1. Joey Tribianni – Bak

Arra konkrétan sosem térnek ki, mikor született az olasz csődör, viszont az egyik részben Joey születésnapi partiján Chandler romantikus kapcsolatba kerül barátja egyik nővérével, amiből szerencsére kiderül, hogy január elejére tehető a születése.

Kétség sem fér hozzá, hogy ehhez a csillagjegyhez Joey személyiségének semmi köze – abszolút nem szervezett típus, nem munkamániás, nem kitartó és cseppet sem felelősségteljes. Ha az étel és a szex iránti hatalmas étvágyát tekintjük, leginkább a Bikákkal állítható párhuzamba, de ha egy csillagjegyet kéne választani, akkor Joey igazi Oroszlán, hisz melegszívű, karizmatikus és egy igazi optimista!

2. Monica Geller – Kos/Szűz

Monica esetében is csak utalásokra és egy-két elejtett megjegyzésre tudunk hagyatkozni, miszerint a rendmániás szakácsnő Kos, vagy Szűz csillagjegyű lehet.

Igazi Szűz, hisz perfekcionista, imád takarítani, mindig mindent irányítani akar és minden részletre tökéletesen ügyel. A Kos oldala is gyakran előtérbe kerül, hisz igazi versengő típus, imád szerepelni és minden kihívást elfogad, ami az útjába kerül.

3. Chandler Bing – Ikrek

Chandler születésének dátuma csak egy homályos említésként jelenik meg a sorozatban, amikor Rachelnek meglepetéspartit szerveznek egy hónappal a születésnapja előtt, aki csodálkozva érdeklődik, miért a parti, hisz Chandler szülinapja megelőzi az övét, aki eszerint akár Kos vagy Bika is lehetne.

A Kosokra abszolút nem hajaz, és bár szereti a kényelmet és a luxust, Bikaként sem állja meg a helyét. Chandler egy igazi Ikrek – vidám és szarkasztikus, lelke mélyén szeretetre és elismerésre vágyik, bizonytalanságát és érzéseit pedig a humorral leplezi.

4. Rachel Green – Bika

Rachel a sorozat alatt megemlíti egy rendőrnek, hogy Vízöntő csillagjegy alatt született, valamint a 30. születésnapját is ehhez igazítják. Az Őt ünneplő partik azonban másról árulkodnak, mely szerint a divatmániás szereplő május 5-én született, azaz a Bikák táborát erősíti.

Rachel nem illik a Vízöntők közé, nézzük csak meg Phoebet, aki tökéletesen megtestesíti az elvarázsolt csillagjegyet. Tipikus Bika, hisz imádja a luxust, az extravagáns életet, a materializmust, miközben érzéki és romantikus, és persze nagyon makacs is. Vannak ugyan Mérleg tulajdonságai, de kétségtelenül leginkább Bika jegyeket hordoz magában.

5. Ross Geller – Bak

A kedves paleontológus is azon szereplők közé tartozik, akiknek két külön időpontra is datálják a sorozatban a születésnapját. Egy epizód szerint október 18-án született, egy másik szerint március végén, így nagyjából 4 különböző csillagjegy szülöttje is lehet – Mérleg, Nyilas, Bak vagy Halak. A leginkább elismert és elfogadott verzió az október 18, így Rosst Bak jegyűként tartjuk számon.

A hat barát közül talán Őt a legnehezebb elhelyezni a palettán, hisz minden korábban említett jegy szülöttjeként megállná a helyét, de talán így is a Bakra szavaznánk, hisz kitartó és ambiciózus, hajlamos nagyokat drámázni, ugyanakkor, tökéletesen kezeli a pénzügyeit, tudatos és realista – nem meglepő, végtére is egy tudóssal van dolgunk.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!