Így jótékonykodtak a sztárok az elmúlt években karácsonykor - ifaktor
Így jótékonykodtak a sztárok az elmúlt évek ünnepi időszakában

A szeretet ünnepének közeledtével sok híresség jótékonykodik. De, hogy pontosan kik ezek a sztárok, és kiknek segítettek? Ennek jártunk most utána.Ki ne emlékezne, amikor Friderikusz Sándor az Összezárva Friderikusszal forgatásán számonkérte Berki Krisztián, hogy miért nem segít soha rászorulókon. Nem véletlen, hogy ezt a kérést feszegette, ugyanis ő a magyar hírességek közül az egyik legnagyobb adakozó. Szinte egész évben segít embereken, és ezalól természetesen a karácsony sem kivétel. Volt, amikor kórháznak vásárolt életmentő készülékeket, illetve egy zimbabwei utazásán helyi gyerekeknek ajándékozott 10 ezer dollár értékben játékokat – ez az összeg mai árfolyammal számolva közel 3 millió forint.

Térjünk át a külföldi sztárokhoz, náluk ugyanis sokkal mélyebb az a tenger, ahol a jótékonykodó halak úszkálnak.

Katy Perry és Orlando Bloom még kapcsolatuk elején döntöttek úgy, hogy Los Angelesben, egy beteg gyermekek számára létrehozott intézményben tartanak előadást.

Cardi B pedig több ezer dollár értékű ajándékot gyűjtött össze, babaházaktól kezdve sportfelszerelésig, mindenféle tárgyat, amit aztán egy teherautóba pakoltak, majd elszállították a szerencsés címzetteknek.

Ryan Gosling, Harrison Ford, és Arnold Schwarzenegger a magyar gyökerű, fogyatékossággal élő emberek munkahelyteremtési programját, a Fogadj Örökbe Egy Macit kezdeményezést támogatták. Gosling és Schwarzenegger ráadásul egy-egy dedikált plüssmackót is küldött az alapítványnak, amiket aztán később árverésre bocsájtottak.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd be Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!