Kénytelen lesz eladni Mark Zuckerberg közösségi oldalait? - ifaktor
mark zuckerberg

Az USA államai perelnék a Facebookot. Mark Zuckerberg a Facebook alapítója és résztulajdonosa természetesen nem hagyta szó nélkül az előterjesztést. A Facebook Inc. hajlandó harcolni minden platformjáért a programozó zseni szerint.


Az Egyesült Államok kormánya és több amerikai állam perrel sújtotta a Facebookon A perek a Facebook működéséhez kapcsolódnak, azzal vádolva a cégóriást, hogy az Instagram és a WhatsApp vásárlásával tisztességtelenül dominál a tech iparágban – írja az Independent.

Egy ilyen változás hatalmas hatást gyakorolna mindazokra, akik a Facebookot, a WhatsAppot vagy az Instagramot használják, hiszen a legutóbbi időkben a Facebook olyan fejlesztéseket hajtott végre, amelyek egyre nagyobb átjárhatóságot és kompatibilitást biztosítanak a social media felületek között (elég csak az Instagram üzenetek messengerrel való kompatibilitását említeni – a szerk.).

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója és tulajdonosa a jelentések szerint azt mondta, hogy a vállalat felbomlásának kísérlete „egzisztenciális" fenyegetést jelenthet, és hogy harcolni fog igazáért.

„Közel egy évtizede a Facebook erőfölényét és monopóliumerejét kisebb riválisok leverésére, a verseny elfojtására használja fel, mindezt a mindennapi felhasználók kárára"

mondta Letitia James, new york-i főügyész a 46 állam koalíciójának nevében (Alabama, Georgia, Dél-Karolina és Dél-Dakota nem vett részt a perben – a szerk.).

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd be Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!