Kikelt magából ByeAlex a Facebook-oldalán - ifaktor
Márta Alex ByeAlex bajusszal
Az X-Faktor mentora sohasem rejtette véka alá a mondanivalóját, ha valamiről megvolt a határozott véleménye. Ezúttal a Facebookot küldte el melegebb éghajlatra., méghozzá Tolvai Reni kapcsán.


„Merre tartunk emberségben? A húgom ma reggel küldött át pár kommentet egy Tolvai Reniről szóló cikk kapcsán, ami azért is érintette érzékenyen, mert 6 éve él szerelmes párkapcsolatban barátjával, Lapheal-lal, egy londoni-jamaikai fiúval. Megy itt kommentekben a kuntakintizés, a banánültetvényezés, megy a rasszizmus, a testszégyenítés"

– kezdte bejegyzését az énekes.

„Mikor hoz már a Facebook egy komolyabb szabályozást arra, hogy az emberek virtuális közösségben is megtanuljanak viselkedni, és hogy ne ez legyen az a lehetőség számukra, ahol kiélhetik komplexusaikat, koleszterines-fingszagú impotenciájukat az ilyen tróger, senkiházi emberek? U.I.: grat az oldalnak is, hogy egyáltalán nem szűri a kommentszekciót, sőt: kb. szégyenmenetre indítja a cikkek alanyait, akikből évek óta anyagi hasznot hajt fel!"

– zárta bejegyzését Alex.

Mindenesetre Alex abban a megállapításában téved, hogy ne a Facebooknak az online bántalmazásra eszköze, illetve szabályzata.

A Facebook hivatalos állásfoglalása szerint:

„Tisztában vagyunk azzal, hogy az emberek gyakran fejezik ki a megvetésüket vagy egyet nem értésüket úgy, hogy komolytalanul fenyegetnek vagy szólítanak fel erőszakra, ennek ellenére eltávolítjuk az olyan megfogalmazásokat, amelyek súlyos erőszakra uszítanak, illetve ezt segítik."

Természetesen ennek ellenére ez nem mindig valósul meg, illetve ahogy Alex is fogalmazott mindebben nagy szerepe van a Facebookon helyet kapó oldalaknak, csoportoknak, akik szintén szűrhetik a kommenteket.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd be Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!