Kirúgták 23 évvel ezelőtti videója miatt a holnap kezdődő olimpia megnyitójának igazgatóját - ifaktor
kentaro kobayashi tokyo olimpia megnyitó igazgatója fekete öltönyben

Felhánytorgatták a piszkos múltat, gyorsan repült is érte a vezető.


Kirúgták a férfit, aki a holnap kezdődő Olimpia megnyitó ceremóniájának volt a felelőse és egyben igazgatója. A döntés oka pedig nem más, mint egy „poénos" megjegyzés Twitteren. Ezzel nem is lett volna baj, ha a téma nem a holokauszt lett volna.

Kentaro Kobayashiról napvilágot látott egy 23 évvel ezelőtti felvétel, ahol sértő és nem a helyén való megjegyzéssel illette a holokauszt témáját egy humoros műsor keretein belül.

A régi felvételen hallható, amint Kobayashi száját elhagyja a következő mondat:

„Játsszunk zsidó népirtósdit…"

Az tokyoi olimpiai szervezet elnöke Seiko Hashimoto elmondta, hogy abban a pillanatban, ahogy a videó eljutott hozzá, szempillantás alatt távolították el Kobayashi urat a rendkívül magas pozíciójából.

„Tudomásunkra jutott, hogy Mr. Kobayashi kifigurázott egy történelmi tragédiát TV szereplése közben."
„Mély elnézést kérünk, hogy ilyen fennakadást idéztünk elő egy nappal az Olimpia kezdése előtt és azoktól is elnézést kérünk, akik érintettek az ügyben mind Tokyoban, mind pedig az egész országban."

mondta Hashimoto.

A 48 éves Kobayashi később egy nyilatkozatban felhozta, hogy:

„A szórakoztatás nem kellene, hogy sértően érintse az embereket. Megértem az akkori szóhasználataim helytelenségét és bánom is őket."

Ez a hír 1 nappal azután érkezett, hogy a megnyitó ünnepség egyik zeneszerzőjét, Keigo Oyamadát elbocsájtották, miután beismerte, hogy bántalmazta, egy fizikailag-szellemileg sérült osztálytársát a múltban.

Attól függetlenül, hogy a ceremónia mestert eltávolították a pozíciójából, minden ugyanúgy fog zajlani, ahogy azt korábban már megtervezték.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!