Kitakarták a Barátok közt plakátjait homoszexuális tartalma miatt - ifaktor
Egy nagykörúti villamosmegállóban látható Barátok közt kampányplakát

A RTL Klub közkedvelt tv-sorozatának, a Barátok köztnek zárókampányaként kitett plakátok központi fényképét elrejtették, mert melegházasságot jelenít meg, sértve ezzel a kormány által hozott új melegellenes törvényét.


Nemrégiben a nagykörút két villamosmegállójában (Mechwart liget, Petőfi híd, budai hídfő) volt látható két plakát, melyek a Barátok közt sorozat 2018-as évadának egyik epizódjából jelenítenek meg egy meleg házasságkötést.

A csatorna ezzel kívánta búcsúztatni a hamarosan véget érő sorozatot és egyúttal szolidaritásukat szerették volna kifejezni a meleg közösség felé. A plakátok szlogenje a következő volt:

,,Mindig emlékezni fogunk, hogy a család az család. 2018."

A plakátokon szereplő képeket azért kellett visszavonni, mert az új törvény értelmében nem tehető közzé nyilvános felületen homoszexualitást hirdető tartalom, mert azt 18 éven aluliak is láthatják. Legutoljára A Coca Cola reklámfelületein láthattunk meleg párokat, amely hirdetések szintén nagy port kavartak a fényképek visszavonásához vezetve.

Mi továbbra is csak reménykedni tudunk a helyzet enyhülésében.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!