Közel 20 év után búcsúzik olvasóitól az ELLE Magazine - ifaktor
elle magazin címlap égő rózsa

Idén év végéig érhető el a divatmagazin utolsó száma, valamint online felülete. A márka nemzetközi igazgatója sajnálatát fejezte ki a megszűnés kapcsán.


Az Elle magazin először 2001 szeptemberében jelent meg Magyarországon, szabadságra és merészségre buzdítva olvasóit, legyen szó akár a divatról, akár arról, hogy megkérdőjelezzék a társadalmi szerepeket. Ösztönözte a nőket, hogy felfedezzék és ünnepeljék egyéni stílusukat az élet minden területén.

Az ELLE volt az első a hazai divatlapok között, melynek címlapján smink nélküli, plus size, kerekes székes és transznemű modell szerepelt – írták a Kreatívnak eljuttatott közleményükben.

„Az ELLE Magyarország mindig is különleges helyet foglalt el a márka nemzetközi kiadásai között. Lívia és szerkesztőségi csapata nemzetközi színvonalon dolgozta fel a világban a nők számára fontos témákat, alkalmazkodva a magyar olvasók igényeihez. Szomorúak vagyunk, hogy ez a csodálatos kaland most véget ér, de reméljük, hogy a közeljövőben újra folytatódhat."

– nyilatkozta Valéria Bessollo Llopiz, az ELLE nemzetközi igazgatója.

A lapot kiadó Central Médiacsoport közleményében azt írja, a magazin kampányaiban a nők helyzetének javítását tűzte ki célul, így aktívan foglalkozott a kisebbségek helyzetével, és olyan, női lapokban ritkán helyet kapó témákkal, mint a női drogfogyasztás vagy a prostitúció. Kiállt a nemi egyenlőtlenségek felszámolásáért, és kiemelten segítette a fiatal művészeket olyan pályázatokkal mint az Elle Young Talent vagy az Elle Irodalmi díj. A márka főbb eseményei az Elle Fashion Show és az Elle Société Talks voltak, utóbbi fontos társadalmi kérdésekben szervezett beszélgetéseket.

„Az ELLE Magyarország bezárásával a hazai sajtópiac egyik legszínesebb, leginkább előremutató, a valóságra leginkább reflektáló divatmagazinja szűnik meg 2020 végén. Köszönjük a szerkesztőségi csapat kreatív és innovatív munkáját."

– nyilatkozta Lipták Tímea, a Central Médiacsoport magazin-üzletágának igazgatója.

Ne hagyd ki!