Krémes tejberizs receptet népszerűsít Suga Paulina - ifaktor

A nagy népszerűségnek örvendő cukrász, édesanya és influenszer, Suga Paulina legújabb Instagram posztjában egy igazán ínycsiklandó receptet osztott meg követőivel, amihez a csatolt kép látványától a nyál is összeszalad a szánkban.


Nincs olyan gyerek, akinek a tejberizs ne lenne az egyik kedvenc étele. Paulina a hagyományos tejberizs egyik felturbózott, krémes, vaníliás és meggy szószos verzióját mutatta be nekünk közösségi oldalán, ami már most sokak kedvencévé vált.

A recept elkészítését szóról szóra leírta nekünk Paulina posztjában, így akik egy picit is jártasak a konyhában, hamar elkészülnek vele.

A bejegyzés ide kattintva látható.

„K r é m e s t e j b e r i z s
extra vaníliásan, és meggyszósszal
. A kedvencem!! Gyerekkoromban megállás nélkül ettem kakósan. Én viszont nagyon ritkán készítem, mert aaaannyit kell rá várni, komolyan ennyit nem őrzök semmit főzés közben mint ezt, csak ezért készítem a tejbegrízt gyakrabban, na de nem elvenni akarom a kedveteket, egyből főzzetek egy kondérral miközben amúgy is a konyhában van dolgotok. mutatom a krémes verziómat, próbáljátok ki
Hv: ~4 fő (...Tamás +gyerek +énx4)
◾️ •330g rizs •600g víz •1l tej •2dl 30%-os tejszín •150g cukor •40g van.cukor •vanília •40g vaníliás pudingpor
◾️Meggyszósz: •450g mirelit meggy •120g meggyszörp •20g van.puding •kis víz
Feltesszük a rizst és a vizet, elkezdjük főzni közepes fokozaton. Közben rákevergetünk, mozgatjuk. A tejből mérjünk ki 2dl-t, tegyük félre. A dobozban megmaradt mennyiség 2részben adjuk majd a rizshez. Ha felvette a vizet, mehet az első rész tej. Alacsony fokozat, kever, sűrűsödik. Második adag tej, ugyanígy. Ezután kell megkóstolni, hogy puha e. Ha nem, a leírt mennyiségen felül adj még hozzá tejet, amíg puha nem lesz. Ezután a pudingport, cukrokat, vaníliát csomómentesre elkeverjük a tejszínnel és a félretett tejjel. Az amúgyis puha és már krémes rizshez hozzáadjuk, megfőzzük, kész! Meggyszószhoz a kiolvasztott meggyet feltesszük a szörppel melegedni. Csomómentesre keverjük a pudingport és a vizet, amint forr a meggyünk hozzáadjuk és besűrítjük. Kész
◾️Tipp: •véletlenül se rakd bele a cukrot az elején
•van.cuk+vanília helyett 4zacsi bourbon van.cukor
•még egy kis házi vanília aromát is tettem hozzá
•csak mirelit meggy, nem befőtt. Előző nap egy tálba tettem zacskóstul, és a hűtőben engedett ki. Kell a leve is
•ugyanígy működik málnával, eperrel, áfonyával, stb
•laktózmentesen készítettem
•csokisan csokipuding van.helyett, és +étcsoki
•vaníliarúddal az igazi, nézzétek el nekem hogy nem "pancsoltam" el egy üvegcsével"

– olvashatjuk az influenszer bejegyzésében.

Köszönjük Paulinának a fantasztikus receptet!

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a Facebook-oldalunkat!


Friss

Sebestyén Balázs „megbüfiztette” Vadon Janit

Az ország talán két legszórakoztatóbb figurája, Sebestyén Balázs és Vadon Jani. Együtt képesek bármilyen szituációból hatalmas poént csinálni. Így történt ez most is.

ADOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!