Krémes tejberizs receptet népszerűsít Suga Paulina - ifaktor

A nagy népszerűségnek örvendő cukrász, édesanya és influenszer, Suga Paulina legújabb Instagram posztjában egy igazán ínycsiklandó receptet osztott meg követőivel, amihez a csatolt kép látványától a nyál is összeszalad a szánkban.


Nincs olyan gyerek, akinek a tejberizs ne lenne az egyik kedvenc étele. Paulina a hagyományos tejberizs egyik felturbózott, krémes, vaníliás és meggy szószos verzióját mutatta be nekünk közösségi oldalán, ami már most sokak kedvencévé vált.

A recept elkészítését szóról szóra leírta nekünk Paulina posztjában, így akik egy picit is jártasak a konyhában, hamar elkészülnek vele.

A bejegyzés ide kattintva látható.

„K r é m e s t e j b e r i z s
extra vaníliásan, és meggyszósszal
. A kedvencem!! Gyerekkoromban megállás nélkül ettem kakósan. Én viszont nagyon ritkán készítem, mert aaaannyit kell rá várni, komolyan ennyit nem őrzök semmit főzés közben mint ezt, csak ezért készítem a tejbegrízt gyakrabban, na de nem elvenni akarom a kedveteket, egyből főzzetek egy kondérral miközben amúgy is a konyhában van dolgotok. mutatom a krémes verziómat, próbáljátok ki
Hv: ~4 fő (...Tamás +gyerek +énx4)
◾️ •330g rizs •600g víz •1l tej •2dl 30%-os tejszín •150g cukor •40g van.cukor •vanília •40g vaníliás pudingpor
◾️Meggyszósz: •450g mirelit meggy •120g meggyszörp •20g van.puding •kis víz
Feltesszük a rizst és a vizet, elkezdjük főzni közepes fokozaton. Közben rákevergetünk, mozgatjuk. A tejből mérjünk ki 2dl-t, tegyük félre. A dobozban megmaradt mennyiség 2részben adjuk majd a rizshez. Ha felvette a vizet, mehet az első rész tej. Alacsony fokozat, kever, sűrűsödik. Második adag tej, ugyanígy. Ezután kell megkóstolni, hogy puha e. Ha nem, a leírt mennyiségen felül adj még hozzá tejet, amíg puha nem lesz. Ezután a pudingport, cukrokat, vaníliát csomómentesre elkeverjük a tejszínnel és a félretett tejjel. Az amúgyis puha és már krémes rizshez hozzáadjuk, megfőzzük, kész! Meggyszószhoz a kiolvasztott meggyet feltesszük a szörppel melegedni. Csomómentesre keverjük a pudingport és a vizet, amint forr a meggyünk hozzáadjuk és besűrítjük. Kész
◾️Tipp: •véletlenül se rakd bele a cukrot az elején
•van.cuk+vanília helyett 4zacsi bourbon van.cukor
•még egy kis házi vanília aromát is tettem hozzá
•csak mirelit meggy, nem befőtt. Előző nap egy tálba tettem zacskóstul, és a hűtőben engedett ki. Kell a leve is
•ugyanígy működik málnával, eperrel, áfonyával, stb
•laktózmentesen készítettem
•csokisan csokipuding van.helyett, és +étcsoki
•vaníliarúddal az igazi, nézzétek el nekem hogy nem "pancsoltam" el egy üvegcsével"

– olvashatjuk az influenszer bejegyzésében.

Köszönjük Paulinának a fantasztikus receptet!

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a Facebook-oldalunkat!


Friss

Íme az iFaktor tehetségkutató második fordulója! Szavazz, hogy ki jusson tovább!

Hivatalosan is megkezdődött az iFaktor tehetségkutató második fordulója, melyben 32 versenyző fog párbajozni egymással. Lássuk, hogy ki a következő két párbajozó! Szavazz a lap alján, a számodra legszimpatikusabb versenyzőre és juttasd tovább!

A szavazók között pedig kisorsolásra kerül egy:

  • Xiaomi Mi Smart Band 5 aktivitásmérő
ADOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!