Kyrie Irving 10 milliós büntetése - ifaktor
Kyrie Irving Kevin Duranttel beszélget a cserepadon Brooklyn Nets mérkőzésen

Kyrie Irvinget és csapatát a Brooklyn Nets-et, 35 ezer dollárra, azaz kb. 10 millió 400 ezer forintra büntette az NBA, miután Irving ismét kihagyta a mérkőzés utáni sajtótájékoztatót.


„ A büntetés, Kyrie többszöri mérkőzés utáni média szkippelésének eredménye."

nyilatkozta az Észak-Amerikai Profi Kosárlabda-Bajnokság (NBA).

Az NBA kéri és kötelezi azon játékosok mérkőzések előtti és utáni média kérdésekre való válaszadását, akik egészségesek és fizikai állapotuk is lehetővé teszi, hogy megjelenjenek ezeken az eseményeken. Az eddigi szezonban Kyrie Irving többször is megtagadta, hogy a média rendelkezésére álljon, így összesen az eddig kimért büntetés mind neki mind pedig a csapatnak, már a 20 millió forintot közelíti.

Kyrie legutóbbi büntetésének oka, hogy a Milwaukee Bucks ellen elszenvedett 124-118-as vereséget követően nem jelent meg a mérkőzést követően a média szobában. Ezt és a büntetést követően Instagramján osztott meg egy szöveget sztoriban ami így szólt:

„Imádkozom, hogy a büntetések összegét az elmaradott, szegény társadalmak között osszák szét, főleg akkor, amikor látjuk, hol tart a világunk. Én a békéért, szeretetért és a nagy dolgokért vagyok itt. Hagyjátok abba az én és a csapatom figyelemelterelését és értékeljetek minket. Ideát mi más „szinteken" mozgunk. Nem beszélek kifutókkal. Az én figyelmem ennél sokkal többet ér."

Irving az eddigi 67 mérkőzésből 49-en lépett pályára, ezalatt pedig 27 pontot és 4.9 lepattanót átlagolt.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!