Lady Szomjas Kubáért kér segítséget közösségi oldalán - ifaktor
Lady Szomjas és anyukája kubai köntösben

A kubai származású TikTokker, Lady Szomjas, azaz Szomjas Jennifer Instagram-oldalán kér segítséget édesanyjával együtt a Kubában tomboló tüntetések áldozataiért.


Tömeges letartóztatás folyik Kubában a kormány ellen tüntetőkkel. Százasával viszik el rendőri beavatkozással a Kubában tüntetőket, akikért Szomjas Jennifer és édesanyja is imádkozik és a követőik segítségét kérik.

A kubai kormány elleni tüntetések olyannyira eldurvultak, hogy már több ezren tüntetnek Kuba több nagyvárosában is. A kormány reagálása a tüntető tömegekre igen embertelen, amiért Jennifer és édesanyja is rajongóik támogatását kérik, bármilyen formában.

„A mai nap nagyon szomorú a kubai nép számára, mert a kubai vezetés kiadta a támadási parancsokat a békés tüntetők ellen, akik semmi mást nem akarnak csak békét és megfelelő orvosi ellátást. Sürgősen szükségünk lenne humanitárius segítségre. Szükségünk lenne az európai parlament támogatására, hogy véget érjen a 62 éve tartó őrület, kommunista diktatúra. Támogatásra lenne szükségünk. Szüleink, testvéreink, barátaink részéről, hogy az egész világ megtudja: Kuba sír és haldoklik"

- kérte Jennifer édesanyja követőik segítségét Instagram-történetben megosztott videóban.

Jennifer megosztott egy fotót is Instagram-oldalán, mely a tüntetésekről készült.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!