Tragédia: lezuhant a Telenor tulajdonosának helikoptere - ifaktor
Csehország leggazdagabb embere, Petr Kellner egy síelőket szállító helikopteren utazott, amely váratlanul lezuhant. A jármű egy gleccser közelében csapódott a földbe – írja a praguemorning.

A légi szerencsétlenségben öten elhunytak – köztük a cseh tulajdonos is –, míg az egyetlen túlélő állapota kritikus.

Kellner milliárdos üzletember és finanszírozó volt, nettó vagyona több mint 17 milliárd dollár volt a Forbes 2020-as listáján, amely a világ leggazdagabb embereit tartalmazza.

A síelők azért szálltak helikopterre, mivel az igazán profik között gyakori eljárás, hogy olyan nehezen megközelíthető csúcsok felé veszik az irányt, ahonnan sokkal meredekebben és gyorsabban lehet lesiklani.

A síparadicsom, mintegy 97 kilométerre északnyugatra található az anchorage-i Judd-tónál.

„Egy páratlan alpesi kaland csak egy helikopterútnyira van"

olvasható a cég honlapján.

A cseh üzletember nagy futballrajongó hírében állt, pár éve az is felmerült, hogy megvenné a Chelsea FC-t jóbarátjától, Roman Abramovicstól. Kellner házas volt és négy gyermek édesapja.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd az Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Related Articles From Your Site
Related Articles Around the Web

Friss

Íme az iFaktor tehetségkutató második fordulója! Szavazz, hogy ki jusson tovább!

Hivatalosan is megkezdődött az iFaktor tehetségkutató második fordulója, melyben 32 versenyző fog párbajozni egymással. Lássuk, hogy ki a következő két párbajozó! Szavazz a lap alján, a számodra legszimpatikusabb versenyzőre és juttasd tovább!


A szavazók között pedig kisorsolásra kerül egy:

  • Xiaomi Mi Smart Band 5 aktivitásmérő
ADOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!