Magyarország kijutott a hazai rendezésű Európa-bajnokságra - ifaktor
magyar válogatott

Magyarország labdarúgó-válogatottja 2016-ban 30 év után jutott ki újra nagy világeseményre. Ehhez képest a mostani várakozás eltörpül, hiszen mindössze öt év telt el és 2021-ben (a Covid-19 miatt lett elhalasztva 2020-ról – a szerk.) újra EB-n szerepel a magyar csapat! Nézzük, hogy reagáltak a mérkőzés előtt és után sztárjaink!Már a meccs kezdete előtt posztolt a volt válogatott, újpesti exfutballista, aki napjainkban tévés celeb, Kabát Peti.

„Mit vársz a mai mérkőzéstől? Várom a tippeket! Nagyon szurkolunk Nektek! Hajrá Fiúk! Hajrá Magyarok!"

– írta a bejegyzéséhez Kabát egy korábbi, Puskás Arénában készült kép kíséretében.

Lipcsei Betta az M4 Sport riportere is szurkolásra buzdította a rajongóit a kezdés előtt:

„#itthonszurkolunk Hajrá Magyarok!"

– írta Betta.

Visszatérve a mérkőzésre: rossz előjel volt, hogy a válogatott szövetségi kapitánya, Marcos Rossi pozitív Covid-tesztet produkált, így nem lehetett jelen a stadionban.

Ráadásul Izland egészen a 88. percig 1-0-s előnyben volt, amikor az újdonsült válogatott játékos, Nego Loic kiegyenlített. Mikor már mindenki elkönyvelte, hogy hosszabbítás lesz, érkezett a Salzburg 20 éves tehetsége – akit a világ több sztárcsapata is figyelemmel követ –, Szoboszlai Dominik és bevágta a győztes találatot.

Örömmámorban úszott az egész csapat, akárcsak Hajdú B. István kommentátor, de alighanem az ország egésze, Magyarország EB résztvevő!

„Igeeeeeen"

– írta Hajdú Péter, aki megjelölte Szoboszlait is a posztjában. Peti használta az #éjjelsohanemérhetvéget hashtaget is, ami a 2016-os EB-t idézi.

Kiss Ádám a Facebookon osztotta meg örömét:

„Ezmivót!? Óriási!"

– ujjongott a humorista.

hide the pain harold arat\u00f3 andr\u00e1s

Facebook/TrollFoci

A Trollfoci Facebook-oldalán egy poszt alatt megjelent Arató András alias Hide the Pain Harold.

„Csak a 88. percig kellett tartanom a Hide the Pain mosolyt. Köszi fiúk!"

– kommentelte András.

Magyarország az EB-címvédő Portugália és a VB-címvédő Franciaország ellen hazai pályán, míg Németország ellen Münchenben fog pályára lépni az F jelű négyesben. Első mérkőzésünket 2021. június 14-én 18:00-kor játsszuk a Portugál-válogatott ellen.

Ne hagyd ki!