Makk Adri: „Biztosan nem fogok többet az X-Faktorba menni!” - ifaktor
Makk Adrienn egy virágos fa előtt kék farmerkabátban

Makk Adrienn éppen életének egy nagyon fontos korszakát éli, ugyanis nemrég tette le érettségi vizsgáit, s már tervezi a továbbtanulását. Erről és sok minden másról kérdeztük Magyarország egyik legnépszerűbb TikTokkerét, aki sok érdekességet mesélt az interjú során. A TikTokozás kezdeteitől, tanulmányain és családján keresztül egészen az X-Faktor válogatójáig mindenről beszámolt a népszerű influenszer.Üdvözöllek Adri! Mielőtt bármi másba belekezdenénk: az első és megkerülhetetlen kérdés, hogyan kezdtél bele a TikTokozásba?

Az egész „karrierem" úgy kezdődött, hogy kitaláltam egy videót, amit mindenképpen szerettem volna megmutatni egy nagyobb közösségnek is és ehhez pont jól jött a TikTok, amely ekkortájt kezdte el meghódítani a fiatalokat. Feltöltöttem a videót és hamarosan felkapott lett. Egyébként alapvetően is szeretek szerepelni, nagyon sokáig színjátszós is voltam az iskolában. A TikTok-ban pedig megláttam a potenciált ennek a kiaknázására.

Jelenleg 574 ezer követőd van a TikTokon. Gyakran megismernek már az utcán?

Igen, előfordul és mindig nagyon sok örömmel tölt el, amikor odajönnek hozzám egy ölelésre, vagy egy képre az emberek. Sőt, van egy rajongóm, akivel kifejezetten szoros barátságot ápolunk.

Te egyébként influenszerként tekintesz magadra? Mit gondolsz, mi különböztet meg téged napjaink „mainstream" influenszereitől?

Fontos megjegyeznem, hogy nem tartom magam se híresnek, se celebnek. Ismert vagyok Magyarországon, de semmiképp sem híres. Szerintem nem rossz dolog influenszernek lenni, ahhoz képest sem, hogy itthon mennyien húzzák le azokat az embereket, akiknek ez a hivatásuk. Mert igenis, ez egy munka, sőt rengeteg időt kell befektetni ebbe, hogy sikeres legyél benne. Ugyan itt nem fizikailag kell toppon lenni, mint egy építésznek vagy bármilyen fizikai munka esetében, hanem sokkal inkább a gondolkodáson van a hangsúly, hogy milyen kreatív videóval tudsz egy-egy ötletet megvalósítani.

A jövőben is szeretnél ezzel foglalkozni? Akár, mint hivatásos influenszer?

Mindig elragadott magával az úgymond „ismertség". Továbbra is minden vágyam, hogy egyszer színész vagy énekes legyek, de emellett mindenféleképpen szeretnék foglalkozni az influenszerkedéssel a későbbiekben is.

Most voltak az érettségi vizsgák. Ha jól tudom, akkor te egy öt éves középiskolába jársz/jártál, így most tetted le a vizsgáid. Mesélj, hogyan sikerültek!

Igen, idén érettségiztem, mivel ötéves iskolába jártam. Olasz kéttannyelvű iskolában kezdtem, de később átmentem egy általános osztályba az iskolán belül. Őszintén szólva szerintem idén – ahhoz képest, hogy nagyjából másfél éve nem láttunk iskolapadot – eléggé kiszúrtak velünk. De azért remélem, hogy jól sikerültek a vizsgáim.

Részlet Makk Adri egyik humoros TikTok-videójából.

Instagram/@makkadriennofficial

Egyébként összességében mit gondolsz, mennyire fontos egy ember életében az érettségi vizsga?

Fontosnak mindenképpen fontos az érettségi, ugyanis itt Magyarországon szerintem a munkaerőpiacon értéktelen vagy, hogyha nincs meg ez az alapvégzettséged. Ez véleményem szerint nagyon szomorú, hiszen nem egy papír fogja elmondani rólad, hogy milyen ember és munkaerő vagy valójában. Emellett persze abból a szempontból mégis fontos, hogy ad egy alapműveltséget.

Egy korábbi interjúdban elárultad már, hogy a lakberendezés és a rendezvényszervezés érdekel a továbbiakban, így nem feltétlenül mennél egyetemre, hanem inkább OKJ-s képzésben gondolkodsz. Ez a terved továbbra is megmaradt?

Az általam választott szakmához nem feltétlenül szükséges egyetem. Én személy szerint nem is kívánok egyetemre menni, ugyanis teljesen jó dolognak tartom az OKJ-s képzést, éppen ezért maradok ennél a döntésemnél.

Tervezel esetleg Budapestre költözni a további tanulmányaid miatt?

Igen, idén július eleje felé költözök fel Pécsről Budapestre egy jó barátommal.

Térjünk vissza a TikTok-hoz, amellyel valósággal berobbantál a köztudatba a fiatalok körében. Nehéz nem észrevenni, hogy a követőid odáig vannak érte, amikor énekelsz. A családban másnak is van jó hangja, vagy ez teljesen véletlen, hogy nálad így alakult?

Igazából a családban rengeteg tehetség van: festő, énekes, gitáros, zongorista is volt. Otthon gyakran mondogatják is, hogy az összes tehetséget én kaptam meg egy személyben.

Az énektudásod korábban az X-Faktorban is megcsillogtattad, hiszen egy válogatóra is elmentél, ahol végül nem jutottál tovább. Megfontolnád esetleg, hogy a mostani 10., jubileumi évadra újból jelentkezz?

Igen valóban voltam, de sajnos úgy éreztem, hogy az egész egy nagy átverés. Alapvetően egy olyan dalt kértek tőlem, amiben nem nagyon tudtam megmutatni az énektudásomat, amire persze mind a négyen nemet mondtak. Ezután énekeltem valamit egy másik dalból, amire már ketten igent mondtak, de még így is igazságtalannak tartottam, szóval biztosan nem fogok többet az X-Faktorba jelentkezni. Ráadásul úgy gondolom, hogy manapság már nem a tehetségről szól a műsor, hanem sokkal inkább a zsűriről...

Így az interjú végére egy utolsó kérdés: milyen céljaid vannak a következő öt évre?

A következő öt évre a célom, hogy befejezzen a lakberendezői iskolát, elkezdjek dolgozni a szakmában és szeretnék családot alapítani előbb-utóbb.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!