Gulácsi Péter is támogatásáról biztosította Petry-t - ifaktor
Gulűcsi Péter az RB Leipzig edzésén mosolyog
Ugyan Petry részben bírálta a magyar kapus véleményét és értetlenkedését nyilvánította ki Gulácsi szivárványcsaládokért való kiállásával kapcsolatban, ennek ellenére a „botrány kirobbantója" is támogatásáról és megértéséről biztosította.


„Szia Zsolti! Sajnálom, ami történt, és azt is, amit a média most veled tesz. Mindig is nagyra értékeltem az őszinteséged és a jellemed"

– írta Gulácsi Peti Whatsappon a média kereszttüzébe került Petry Zsoltnak, akit azután rúgtak ki állásából a németországi Hertha csapatánál, miután a „hagyományos", nemzeti értékek mellé állva elutasította Gulácsi eszméit – amely eszmékhez ettől függetlenül szerinte természetesen minden joga megvolt.

Azóta kiderült, hogy Petry megkérdezése nélkül módosított a Magyar Nemzet az interjú szövegén, így például kimaradt a következő részlet is, miszerint:

„nagyon is el tudja képzelni, hogy egy gyermek nagyon boldogan nőhet fel egy homoszexuális családban".

írja a Frankfurter Allgemeine, amelynek Petry nyilatkozott az esetről.

„Igyekeztem világossá tenni, hogy mindenki, akárcsak Péter, szabadon kifejtheti a véleményét. Ugyanakkor jeleztem, hogy a politikai kérdésekben nyilatkozó fiatal játékosok gyakran olyan ellenségeskedésnek teszik ki magukat, ami árthat vagy véget is vethet a karrierjüknek. Ezért mondtam azt, hogy nem értem, hogy tehetett ilyet. Ezt nem értem. Ezt nem korrektül fordították (...)„Több mint 35 éve vagyok a profi labdarúgásban, sokféle országban játszottam együtt homoszexuálisokkal, muszlimokkal és keresztényekkel, és mindig mindenkit tiszteltem. Hogy lehetnék rasszista?""

– mondta a lapnak a Hertha ex-kapusedzője, aki egyébként ügyvédet is fogadott, így nem hagyja annyiban a dolgot.

A berliniek szintén magyar vezetőedzője, Dárdai Pál egyébként szintén reagált Petry menesztésére, noha jóval diplomatikusabb és nyersebb volt Gulácsinál:

„Mondtam neki, gyere, mondd el a csapatnak, ami történt. Ő odaállt a csapat elé, elmondott mindent, és elbúcsúzott. A sport is üzlet, az egyik ember elmegy, s másik jön helyette. Az edzőknél is így megy. Furcsa érzés, nincs idő róla beszélni, reagálni sem rá. Nagyon keményen hangzik, de ez így van"

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd az Instagram és a Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!