Megan Jayne Crabbe kiborult az Instagrammon - ifaktor
Megan lila hajjal, melltartóban növények között

Megan egy anorexiát túlélő testpozitív blogger, aki több mint egymillió követőjének próbál segíteni közösségi oldalain, hogy elfogadják önmagukat és szeressék testüket. Legújabb Instagram-posztjában azonban kétségeiről számol be kedvelőinek.


Az kétségtelen, hogy a külföldi influenszeren óriási felelősség van, hiszen rengeteg ember életére van befolyással. Körülbelül hat éve van jelen a közösségi médiában, és ennek ellenére is megkérdőjelezi az Instagrammon képviselt tartalmait. Az elmúlt hat év alatt @bodypozipanda beismeri, rengeteg hibát követett el, miknek súlyos egészségügyi következményei voltak. Ezek ellenére továbbra se adja fel és folytatja a harcot valóságos emberi lényként.

„Szia! Megan vagyok és körülbelül 6 éve hozok létre tartalmat ezen a platformon (jóval azelőtt kezdtem, hogy a tartalom gyártást legitimnek tekintették volna).

Azt gondolnád, hogy ez azt jelenti, hogy tudom mit csinálok itt, de igazság szerint minden egyes nap átértékelem és legtöbbször még mindig nagyon bizonytalan vagyok.

Az évek alatt tanárnak, szószólónak, és értéktelennek éreztem magam, akinek be kéne fognia. Influenszernek, írónak, valakinek, aki több ezer idegen emberért felelős. Egy tartalom termelő gépnek, de legkevésbé sem valódi, teljes embernek.

Barátságokat kötöttem és veszítettem el. Olyan márkákkal dolgozhattam együtt, amiket gyerekkorom óta szeretek. Pánik rohamaim voltak hajnali kettő órakor és féltem megnézni a telefonomat. Rengeteg hibát követtem el és sokat tanultam belőlük. De hihetetlenül hálás vagyok mindazért, amit itt megalkothattam.

Szerintem senki se tudja még igazán, hogy mit is tett a közösségi média a mentális egészségünkkel, kapcsolatainkkal, világnézetünkkel és hogy mit fog még. De azt tudom, hogy ha van valami esély arra, hogy az utóhatása pozitív legyen, akkor annak így kell kezdődnie: Ismerjük fel egymást teljes, valódi emberként, még ezeken a téglalapokon keresztül is.

Minden alkalommal, amikor azon agyalok, hogy a legjobb formámat mutassam meg itt, arra fogok gondolni: valódi, teljes emberként. Esendő, folyamatosan változó, ellentmondásos, boldog, szomorú, buta, komoly, rohadtul tanácstalan, teljes EMBERI lény.

Szerinted hogyan kellene itt megjelennünk?"

– tette fel az elgondolkodtató kérdést Megan.


Ne hagyd ki!