Megtévesztő képet osztott meg Hey Julie - ifaktor
Hey Julie kötött pulcsiban könyvet olvas

A Hey Julie néven elhíresült hazai népszerű vlogger legújabb Instagram-bejegyzésében egy igen megtévesztő képet osztott meg követőivel. Ha csak a képet látjuk és nem kezdünk bele a hozzá írt szöveg olvasásába, azt hinnénk, hogy Júlia várandós. Sajnos egészen más dologról van szó.


Hey Julie Insta-posztjában egy pocakos képet osztott meg magáról, amiről azt lehetne feltételezni, hogy az influenszer már a második hónap körül járhat állapotosan. Sajnálatos módon nem egy ilyen örömhírt közölt követőivel Júlia, hanem egy nagyon fontos és veszélyes betegségre hívta fel nőtársai figyelmét.

Akik régóta követik Júliát, már hallhattak róla, hogy az influeszer endometriózis betegséggel küzd, ami itthon a nők 10%-át érintő probléma. Éppen ezért, Julie újra megosztotta történetét velünk, hogy akik esetleg mostanában kezdték el őt követni, tudjanak erről és őket is segíteni tudja, ha esetleg a követői közül küzdenek még ezzel a betegséggel páran.

„Ez nem az, aminek látszik.
Endo bellynek becézik kedvesen, pedig az egyik legaljasabb velejárója az endometriózisnak.
Hajlamos vagyok megfeledkezni róla, hogy folyamatosan bővül a közösségünk ezért nem tud mindenki mindent, amiről korábban már beszéltem. Itt az idő újra és mostantól gyakrabban.
Az endometriózis egy női betegség, ami a termékeny korú nők nagyjából 10%-át érinti, ez itthon olyan 200.000 nőt jelent, köztük engem is.
A betegségben, amely jóindulatú de krónikus, a méhnyálkahártyához hasonló (endometrium) szövet a méh üregén kívül is megjelenik és különbőző problémákat okoz a szervezetben. 4 stádiuma van, a kialakulás oka pedig nem ismert. Erős menstruációs fájdalommal járhat de akár tünetmentes is lehet, hivatalosan diagnosztizálni pedig csak laparoszkópos műtéttel lehet - ezért is, és mert elterjedtsége ellenére nagyon kevesen tudnak róla, sok-sok év is eltelhet, mire egy érintett nő diagnózishoz jut és jó kezekbe kerül, ami nagyon sok szempontból (testi és lelki) problémás dolog.
Az endometriózis a meddőség egyik vezető oka is. Cserébe nagyon sok érintett rendszeresen küzd olyan haspuffadással, amit nagyon könnyű félreérteni. Lehet és kell is diétázni, de ez sajnos nem ezen múlik. Nem ilyen "egyszerű" (egy diéta sem az persze) megküzdeni ezzel a gonosz emlékeztetővel.
Őszintén, a legfontosabb dolog, amit tenni tudok az interneten, veletek és értetek, hogy többet beszélek erről az egészről.
A menstruáció nem tabu - a fájdalmas menstruáció n e m normális, n e m hiszti és n e m gyengeség - az endometriózis egy rohadék. De elbírunk vele.
Ha bármi további infóra, segítségre van szükségetek, kérdezzetek itt, privátban"

– írta hosszasan Júlia közösségi oldalán.

A legjobbakat kívánjuk Júliának és mihamarabbi gyógyulást!

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd az Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!