Mindenki előtt megtagadták a mexikói fiútól a bizonyítványát - ifaktor

Az iskola igazgatója nem nyújtotta át a bizonyítványát a fiúnak, mert az megszegte a öltözködési protokollt.


Észak-Karolina állam egyik középiskolás tanulója nem vehette át a bizonyítványát a záró ünnepségen, mivel származására büszkén, mexikói zászlót terített a vállára, miközben felsétált a pódiumra.

Az Asheboro középiskola végzős diákja, Ever Lopez TikTok-videója percek alatt váltott ki irtózatos nagy botrányt Amerikában és talán az egész világban, amin jól látható, hogy mihelyst követően felsétált a pódiumra, ahol meg kellett volna kapja a bizonyítványát, az igazgató megállította, majd kézrázást követően, bizonyítvány nélkül tovább engedte a fiút.

@_anna_marie_06

The high school is called Asheboro High School. The principle is Dr. Penny Crooks. #freeeversdiploma #everlopez

Lopez az eseményt követően, egy az iskolában tartott sajtótájékoztató előtt, megkapta a bizonyítványát, ugyanakkor ezzel egy időben ellepték az iskola környékét a bevándorlási érdekképviselet tagjai is.

A fiú édesanyja, Margarita Lopez arról is beszámolt, hogy csak megoldást szeretett volna találni a helyzetre és szeretné, hogy elnézést kérjenek tőlük azért, ami történt és ezt eddig nem kapták meg. A család azt is szeretné tudni, hogy a rendőrök miért tessékelték ki őket az igazgató irodájából, miután megkérdezték, hogy a fiú miért nem kaphatta meg a bizonyítványát.

„Ami történt az nem csak az én fiamról szól, hanem az egész Latin-amerikai közösségről. Mint szülők, igenis büszkék vagyunk arra, hogy a fiúnk, tiszteletét és büszkeségét mutatta ki a hovatartozását illetően."

nyilatkozta Lopez édesanyja a történtek után.

A sajtótájékoztató félbeszakadt, amint a fiú kézhez kapta a bizonyítványát. Később, amikor kint ünnepeltek és képeket készítettek Lopez azt mondta, hogy ez nem csak neki szólt hanem az egész közösségnek, akik végig támogatták. Az igazgató elmondta neki, hogy átértékelik az öltözködési szabályokat. Amikor arról kérdezték, hogy mit látott a szülein, akik Mexikóból vándoroltak az USA-ba a jobb élet reményében, azt mondta

„A világot jelentette nekik."
„Ők azok, akik ezt nagyon akarták, hogy meglegyen. Mint mondtam, miattuk csináltam végig és rendkívül hálás vagyok, amiért ennyire nyomtak és meglett, mert én is és ők is keményem megharcoltunk érte és ez számomra mindennél többet jelent."

mondta Lopez.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Friss

Filter vagy valóság? Csonka András drasztikus változáson esett át

Csonka András bizony meglepte rajongóit. Teljesen átalakította külsejét: nehéz eldönteni, hogy vajon szűrőt használt, avagy tényleg rászánta magát a változásra.

ADOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!