Miről is szól a pünkösd? - ifaktor
cross silhouette on mountain during golden hour

Miről is szól a pünkösd?

Pünkösd napját a húsvét utáni hetedik vasárnapon és hétfőn tartjuk, ami a Szentlélek eljövetelét és az egyház megalapítását ünnepli a keresztény világban. Idén ez az ünnep május 23-ára és 24-re esett.


Ahogyan számos más ünnepünkhöz, így ehhez is tartoznak népszokások, amik az évek során keveredtek a keresztény, illetve az ókori hagyományokkal. A népszokásokban elsősorban a nász ünnepe, a termékenység és ezek szimbolikus megjelenítései dominálnak.

Pentecost Holy Spirit Christianity - Free image on Pixabay pixabay.com

Természetesen az ünnepben fontos szerepet játszanak így a természet elemei is, mint például a pünkösdi rózsa, a rózsa és a jázmin. Ez talán még oda vezethető vissza, hogy a Római birodalomban ilyenkor ünnepelték a növények és a virágok istennőjét, Flórát.

pink rose flowers in vase Photo by Rebecca on Unsplash

Kellemes pünkösdi ünnepeket kívánunk mindenkinek!

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Related Articles Around the Web

Friss

Lindsay Lohan, az igazi Rák!

Lindsay Lohan amerikai színésznő, modell, zeneszerző, énekesnő, producer és rendező. Hároméves korában gyermek divatmodellként kezdte karrierjét, majd 10 évesen 1 éven keresztül szerepelt az Another World című szappanoperában. 12 évesen debütált a Disney stúdió Apád-anyád idejöjjön! című nagysikerű filmjében. Ezt követően már egyenes út vezetett a világhír felé – rengeteg film főszereplőjeként kápráztatta el a közönséget és több díjat is bezsebelt ennek köszönhetően.

ADOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!