Mit ehetünk hús helyett? – Vászonzsákoslány elárulja nekünk - ifaktor
Antal Éva
Az Instagramon @vaszonzsakoslany néven ismert vegán influenszer legutóbbi bejegyzésében arról posztolt, hogy miért fontos a húst helyettesítő ételek elnevezésének „húsként" való aposztrofálása.


„Miért fontos hogy a növényi alternatívákat hívhassuk úgy, mint az állati megfelelőjüket (pl. gabonakolbász, szójafelvágott, növényi sajt)?"

– tette fel a követőinek a kérdést a vegán és környezetvédő lány, majd meg is indokolta:

„A nevük nem a tartalmukra, hanem a felhasználásukra utal, innen tudja a vásárló, hogy mit érdemes készíteni az adott termékből. Akik elhagyják az állati termékeket, az esetek döntő többségében nem azért teszik. mert nem szeretik az ízüket, hanem mert valamilyen morális indok, környezetvédelmi megfontolás vagy az egészségük megóvása a céljuk. A gabona kolbász íze, textúrája ugyanazt az élményt nyújtja, mint az állati megfelelője, minden olyan dolog nélkül, ami miatt nem fogyasztjuk az eredetit"

– fejtette ki Antal Éva.

A vegetariánus, húsmentes, vegán vagy esetleg a mérsékeltebb húsfogyasztásra buzdító „étrendtrendek" egyre inkább hódítanak hazánkban is, amely mozgalmak mögött leginkább az egyre súlyosbodó népességnövekedés, fenntarthatóság, környezetszennyezés, illetve humanitárius megfontolás áll.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd az Instagram és a Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!