Nagy Bogi besokallt - ifaktor
Nagy Bogi a balatoni naplementében

Súlyos problémájáról vallott őszintén Nagy Bogi Instagram-oldalán. A fiatal énekesnő hosszú bejegyzésében fejtette ki, hogy étkezési és testképzavarral küzd, amit véleménye szerint, a közösségi média kártékony oldalának köszönhet.


Bogi posztjában arról is mesél követőinek, hogy ez a betegség folytonos megfelelési kényszerrel, önostorozással, bűntudattal és szorongással jár. Idáig ehhez hasonló problémákkal nem találkozott az énekesnő, saját belátása szerint a social media nagyon rossz hatással van az emberekre, hiszen mindenki a legtökéletesebb oldalát mutatja meg ezeken a felületeken, így a testképzavar kialakulásában is ez játszott közre.

A megosztott kép alatti leírásban azt is olvashatjuk, hogy Boginak rendkívül nagy szerencséje van, hiszen támogató szülei vannak, akik segítenek neki ebben a szörnyű helyzetben is megoldást találni. Boglárka szeretné felhívni az emberek figyelmét arra, hogy sokaknak nincs lehetőségük segítséget kérni.

„Besokalltam. Le kell írnom. Fontosnak tartom, hogy erről nyíltan beszéljek. A social média nagyon veszélyes mert itt mindenki hibátlan.
Testképzavarom van. Folyton azt látom, hogy mindenki tökéletes, én pedig állandóan ostorozom magam, hogy nem vagyok olyan. Étkezési zavarom van. Nem akarok enni. Küzdök magammal. Minden étkezés után bűntudatom van. Kényszeres falási rohamaim vannak. Ez nem normális. Szorongok. Azt mondom, hogy elfogadom magam, de be kell látnom, ez most nincs így. Sajnálom, mert eddig nem volt hasonló problémám. Leperegtek rólam az ilyen gondolatok. Azt hittem, hogy helyén vagyok lelkileg mert nagyrészt őszinte vagyok magammal. Szerencsére nem félek segítséget kérni. Csodás szüleim vannak. Amint észrevettem a problémát, szóltam nekik. Nem szidtak le. Közösen találtuk ki a megoldást. Hála értük…
De mi van a többiekkel? A velem egykorú fiatalokkal? Kérlek, ne akarj minden elvárásnak megfelelni. Nem éri meg. Csodálatos vagy. Az instagram csak egy felszín. A való életben fontosabb értékek vannak. Azokat keresd"

– írta hosszasan @bogcatuba Instagram-képéhez.

Bogi számtalan mennyiségű pozitív és segítő szándékú kommentet kapott rajongóitól. Voltak köztük olyanok is, akik hálásak voltak az énekesnő őszinteségéért, mert nagy segítséget nyújt azoknak a fiataloknak, akik hasonló cipőben járnak.

Az utóbbi időkben, egyre több ember számol be hasonló problémákról, amik hátterében a közösségi oldalakon való hamis szereplések állnak. Szerencsére egyre több hazai és külföldi influenszer is igyekszik felhívni a figyelmet a közösségi média káros hatásaira.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb haza és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd be Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!