Naomi Osaka az egész nyereményét Haitinak adományozza - ifaktor
Naomi Osaka teniszháló előtt ül kezében egy teniszütővel

A teniszező azt mondta, nyerjen akármekkora pénzösszeget a következő tornán, azt 100%-ig nekik adja.


Haitit továbbra is sújtják a mindent elsöprő természeti katasztrófák. Ebben a világban elengedhetetlen az egymás segítése és ezt a világhírű teniszező Naomi Osaka is tudja.

Szombaton az országot egy 7.2-es földrengés rombolta porig, aminek köszönhetően emberek ezrei kerültek az utcára és legalább 300-an életüket vesztették, többen pedig súlyosan sérültek.

TMZ

TMZ

Naomi édesapja szintén Haitiról származik, így ez a pusztítás olyan neki, mintha egy részét döntötte volna romba a természet. Ezért döntött úgy, hogy a következő dél-nyugati open versenyén, amekkora pénzösszeget nyer, azt az utolsó centig a rászorulóknak és a szenvedőknek adományozza.

Naomi elmondta, hogy:

„Nagyon fáj ezt a sok pusztítást látni, ami Haitin zajlik és úgy érzem, most nem pihenhetünk. Tornát játszok ezen a héten és minden nyereményemet nekik adom, legyen bármekkora az összeg. Tudom, hogy őseink vérében ott az erő, így fel fogunk állni."

A tornán második legjobbként rangsorolt Naomi egy esetleges győzelemmel, 255 ezer dollárt, forintban mintegy 76 millió forintot nyerhetne, de a második és harmadik helyezettnek járó összeg is 56 és 30 millió forintnak megfelelő dollár. Így tehát ha Naomi dobogós lesz, az rendkívüli segítség lenne a bajba jutottaknak.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!